Connect with us
Alegerile prezidențiale SUA. Donald Trump nu are încredere în votul prin poștă

Externe

Alegerile prezidențiale SUA. Donald Trump nu are încredere în votul prin poștă

Pandemia a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor, dar și în cazul mai multor domenii. Cu toate acestea, la nivel internațional, oamenii au revenit la multe dintre obiceiurile normale și se îndreaptă către o viață normală. Totuși, autoritățile au decis să organizeze alegerile prezidențiale SUA atât în regim fizic, cât și prin corespondență, pentru a evita o tragedie și a le oferi o alternativă celor care nu vor să se expună mergând la scrutin. Donald Trump nu are deloc încredere în acest mod de vot și crede că alegerile vor fi fraudate.

Donald Trump se teme că alegerile prezidențiale SUA vor fi fraudate

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc la data de 9 noiembrie. Din cauza crizei sanitare cu care se confruntă și americanii, autoritățile au decis să organizeze și votul prin corespondență. Cu toate acestea, Donald Trump denunţă că alegerile ar putea fi fraudate în acest mod și că rezultatele nu vor fi unele corecte, motiv pentru care intenționează să ceară repetarea scrutinului.

Donald Trump continuă să susțină că la alegerile de anul acesta vor fi pe primul plan fraudele, iar turul de scrutin va fi organizat astfel încât el să piardă. În plus, presupune că această metodă va întârzia rezultatele și numărătoarea ar putea fi greșită.

Astfel, el îi încurajează pe oameni să meargă de două ori la vot, deși este ilegal: atât față în față, cât și prin corespondență, pentru a se verifica dacă sistemul de vot este atât de bun pe cât se spune. Cu toate acestea, votul dublu este considerat o infracțiune, în special în California.

“Lăsați-i să-l trimită și lăsați-i să meargă să voteze, și dacă sistemul lor este la fel de bun precum spun că este, atunci evident că nu vor putea vota. Dacă nu este înregistrat, vor putea să voteze.”, a spus Trump.

Cu toate acestea, afirmațiile lui Trump sunt combătute de o analiză a Washington Post despre trei state care folosesc sistemul, care arată că oficialii au identificat doar 372 de posibile cazuri de vot multiplu sau vot în numele persoanelor decedate, din aproape 14,6 milioane de voturi trimise prin poștă la alegerile generale din 2016 și 2018. Acest număr reprezintă un procent de doar 0,0025%, ceea ce nu ar reprezenta un pericol pentru autoritățile din America.

Donald Trump nu evită să se implice în scandaluri în plină campanie electorală. La adresa lui sunt aduse acuzații grave din ce în ce mai des, precum hărțuire sau jigniri, ceea ce nu îl pune deloc într-o lumină bună.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top