Connect with us
Trei rachete au lovit Ambasada SUA din Bagdat ALERTĂ Mondială. SUA declară Război?

Externe

ALERTĂ! O rachetă a fost lansată către o centrală nucleară din Emiratele Arabe Unite

Insurgenţii huthi din Yemen afirmă că au lansat o rachetă de croazieră spre o centrală nucleară aflată în construcţie la periferia oraşului Abu Dhabi, capitala în Emiratele Arabe Unite.

UPDATE:

Insurgenţii huthi din Yemen afirmă că au lansat o rachetă de croazieră spre o centrală nucleară aflată în construcţie în Emiratele Arabe Unite, dar autorităţile din Abu Dhabi nu au confirmat niciun atac, informează postul Al Jazeera şi agenţia Reuters.

„A fost lansată o rachetă de croazieră spre centrala nucleară Al-Barakah”, au anunţat insurgenţii huthi prin intermediul agenţiei de ştiri Saba şi al postului de televiziune Al-Masirah.

Centrala nucleară Al-Barakah este prima construită în Emiratele Arabe Unite. Cele patru reactoare ar urma să devină operaţionale în perioada 2018-2020. Complexul atomoelectric se află în nord-vestul Emiratelor Arabe Unite.

Fortele Houthi din Yemen au tras o racheta de croaziera spre o centrala nucleara din Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, a anuntat duminica, pe website-ul propriu, televiziunea gruparii houthi, fara a oferi insa vreo dovada, transmite Reuters.

UPDATE 12.15 Nu exista pana la acest moment nicio informatie privind o racheta care sa fi ajuns in Emirate, precizeaza Reuters.

“Divizia de rachete anunta lansarea unei rachete de croaziera cu aripi… catre reactorul nuclear al-Barakah din Abu Dhabi”, se spune pe pagina de internet citata, fara a se oferi mai multe amanunte.

Fortele houthi controleaza marte parte din nordul Yemenului si spun ca Abu Dhabi, membru al coalitiei ce lupta impotriva lor incepand cu 2015 reprezinta o tinta pentru rachetele lor.

Anuntul vine in conditiile in care avioane ale coalitiei conduse de Arabia Saudita au bombardat pozitiile houthi din Sanaa in noaptea de sambata spre duminica cu scopul de a-i ajuta pe suporterii fostului presedinte yemenit Ali Abdullah Saleh ce se lupta cu fortele houthi, sprijinite de Iran.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top