Connect with us
Angela Merkel va candida pentru cel de-al patrulea mandat la conducerea Guvernului

Externe

Angela Merkel va candida pentru cel de-al patrulea mandat la conducerea Guvernului

Angela Merkel şi-a anunţat partidul că va candida pentru al patrulea mandat, susțin surse din partid. Anunțul ar urma să fie făcut de cancelarul german în timpul unei conferințe.

Germania aștepta de mai multe luni informaţia dacă Angela Merkel va candida pentru un al patrulea mandat la alegerile din septembrie 2017.

În ultimele luni, Merkel, în vârstă de 62 de ani, s-a confruntat cu o serie de dificultăţi. Acestea au fost generate de criticile faţă de politicile ei în materie de migraţie.

Cine este Angela Merkel

Angela Dorothea Merkel s-a născut la 17 iulie 195. Este om politic german, actualul cancelar al Germaniei și liderul Uniunii Creștin-Democrate (CDU).

Un fost om de știință de cercetare, cu un doctorat în chimie-fizică, Merkel a intrat în politică în urma revoluțiilor din 1989. Pentru scurt timp a servit ca purtător de cuvânt adjunct pentru primul guvern est-german ales democratic, condus de Lothar de Maizière în 1990.

Merkel a fost numită în funcția de ministru pentru Femei și Tineret în guvernul federal sub cancelarul Helmut Kohl în 1991. Ea a devenit ministrul mediului în 1994.

După ce partidul său a pierdut alegerile federale din 1998, Merkel a fost ales secretar general al CDU.

În prezent, Angela Merkel este liderul formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top