Connect with us
151 de români de la o fermă din Germania, depistați cu COVID-19

Externe

151 de români de la o fermă din Germania, depistați cu COVID-19

151 de cetățeni români care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Ministerul Afacerilor Externe a precizat ieri, 30 iulie a.c., că o parte dintre aceștia prezintă simptome ușoare, iar alții sunt asimptomatici.

151 de români de la o fermă din Germania, depistați cu COVID-19

Cei 151 de români se află în carantină. Autoritățile germane au precizat că toți lucrătorii confirmați pentru infecția cu COVID-19 beneficiază de monitorizare medicală constantă.

Totodată, autoritățile germane au confirmat faptul că, pe perioada carantinei, toate costurile legate de cazare și hrană, plata drepturilor salariale, precum și acordarea unei indemnizații ca despăgubire sunt suportate de către compania angajatoare și autoritățile germane.

Cei cu rezultate negative au fost retestați

Cu referire la cetățenii români testați negativ pentru infecția cu COVID-19, MAE precizează că aceștia au fost retestați în cursul zilei de 30 iulie a.c., iar în funcție de rezultatele testării, va fi analizată posibilitatea reluării activității.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții fermei și cu o parte din lucrătorii români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089553307 și 0049 08998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al Oficiului consular: 00491602087789.

Condiții noi de intrare în Danemarca

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de 30 iulie 2020, autoritățile daneze au anunţat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Danemarcei, măsuri care vor intra în vigoare la 1 august 2020, ora 00:00. România a fost inclusă pe lista țărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia.

Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.), autoritățile daneze pot refuza intrarea.

Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

De la aceeași dată, 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetățenilor care vin din România.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top