Connect with us
Angela Merkel vrea ca portul burka să fie interzis în Germania: "Vălul care acoperă fața în totalitate este inacceptabil în țara noastră"

Externe

Angela Merkel vrea ca burka să fie interzisă în Germania

Angela Merkel vrea ca burka să fie interzisă în Germania. Liderul de la Berlin a făcut declarația la deschiderea Congresului Uniunii Creștin-Democrate (CDU), unde i se va oficializa candidatura pentru al patrulea mandat de cancelar.

„Legea germană este mai importanta decât Sharia”, a declarat Merkel la congresul partidului.

Cancelarul german și-a declarat sprijinul pentru o inițiativă prin care portul vălului islamic să fie interzis în toată țara.

„Vălul care acoperă fața în totalitate este inacceptabil în țara noastră. Ar trebui interzis, oriunde este posibil în mod legal”, a spus Merkel. Declarația a fost întâmpinată cu aplauze furtunoase.

Thomas de Maizière, ministrul de interior german, a avut în luna august o inițiativă pentru interzicerea parțială a portului vălului islamic. El a cerut ca legea să se aplice în clădiri guvernamentale, școli, universități, săli de judecată sau demonstrații publice.

Burka a fost interzisă parțial și în Olanda

„Cu toții respingem portul vălului islmaic – nu doar burka ci și oricare al veșmânt care lasă doar ochii al vedere. Nu au ce căuta în societatea noastră”, spunea Maizière în luna august.

Cancelarul Merkel și-a declarat sprijinul pentru inițiativă.

„Din punctul meu de vedere, o femeie complet acoperită nu are nicio șansă de a se integra în Germania„, a spus Merkel.

O propunere similară a fost votată în Olanda luna trecută. Interdicția se aplică în transportul public, educație, sistemul de sănătate și clădiri guvernamentale.

Citește și: Angela Merkel va candida pentru cel de-al patrulea mandat la conducerea Guvernului

Germania a primit anul trecut peste 890,000 de solicitanți de azil. În discursul susținut în fața CDU, cancelarul german a spus că o altă criză a refugiaților nu trebuie să se mai întâmple niciodată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top