Connect with us
Românii din Germania își vor putea vizita rudele de Crăciun și Revelion

Externe

Angela Merkel îl refuză pe Donald Trump: nu o să participe la summitul G7 în persoană

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel nu o să participe în persoană la summitul G7 din SUA. Donald Trump a fost refuzat de către reprezentantul Germaniei privind participarea la acestui summit de la sfârșitul lunii iunie la Washington. Află mai multe detalii despre acest lucru în rândurile următoare.

Angela Merkel îl refuză pe Donald Trump: nu o să participe la summitul G7 în persoană

Angela Merkel i-a mulțumit președintelui Donald Trump pentru invitația la summitul G7 de la sfârșitul lunii iunie desfășurat la Washington. Motivul este situația pandemică, ce face dificilă o astfel de deplasare peste ocean. Purtătorul de cuvânt al guvernului federal german Steffen Seibert a declarat conform Politico:

„Cancelarul federal îi mulţumeşte preşedintelui Donald Trump pentru invitaţia lui la summitul G7 de la sfârşitul lui iunie la Washington. La ora actuală, luând în considerare întreaga situaţie pandemică, Angela Merkel nu poate accepta o participare personală, o deplasare la Washington”.

De asemenea, Seibert a mai menționat că Merkel va continua să monitorizeze evoluția pandemiei. Angela Merkel este de formație om de știință și prima dintre liderii G7 care a refuzat invitația președintelui american. Ceilalți lideri reprezintă Japonia, Canada, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia.

Anterior, președintele Trump a anulat în luna martie întâlnirea liderilor G7 care era programată în data de 10 iunie în SUA. Motivul a fost pandemia care a determinat măsuri de protecție pentru fiecare țară și implicit restricționarea călătoriilor internaționale. În timpul acestei săptămâni, președintele Trump a menționat că dorește organizarea summitului G7 la finalul lunii iunie chiar dacă există riscurile infectării cu noul virus.

După ce epidemia cu noul virus a acaparat SUA, Casa Albă a anunțat inițial că summitul se va desfășura online. Totuși președintele Trump și-a schimbat abordarea și a încurajat redeschiderea economiei americane. Acum este hotărât să organizeze reuniunea doar „în persoană”. Trump este de părere că „nu ar exista un exemplu mai bun de redeschidere” a economiei decât organizarea acestui summit G7 în SUA.

2 Comments

2 Comments

  1. Mary

    2020-05-31T17:36:12+03:00 at 17:36

    Dubioasă rău tanti Hitler(sângele apă nu se face,se vede că e neam cu el)

  2. gore

    2020-05-30T12:43:24+03:00 at 12:43

    nu e niciun razboi intre Trump si Merkel. Doamna cancelar se va retrage in 2021 …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top