Connect with us
Atac terorist în Afganistan. Cel puțin 7 oameni au murit

Externe

Atac terorist în Afganistan. UPDATE: Peste 20 de morți și 100 de răniți

Un atac terorist comis în Afganistan a dus la moartea a cel puțin 20 de persoane, transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres. Statul Islamic a revendicat atentatul.

UPDATE: Bilanțul atentatului a fost actualizat. Se vorbește despre cel puțin 21 de morți și 110 răniți. Între timp, un alt atac s-a produs în zona Kandahar.

Citește și: Militari români, răniți într-un atentat sinucigaș comis în Afganistan

Stire initiala

Şapte persoane au fost ucise şi 20 rănite într-un dublu atentat comis în capitala afgană Kabul luni dimineaţă, la o oră de vârf, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului, informează agenţiile dpa şi France Presse.

O primă explozie a avut loc luni dimineaţă într-o zonă din apropierea sediului serviciilor de informaţii afgane (NDS). Shah Marai, fotograf şef al biroului AFP din Kabul, se afla la faţa locului şi a fost ucis de o a doua explozie la scurt timp după aceea.

Răniţii au fost transportaţi la spitale din Kabul, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Publice.

Un număr de jurnalişti se numără printre victimele celei de-a doua explozii produse în zona Shashdarak din apropierea Ambasadei SUA şi agenţiei afgane de informaţii (NDS), a informat agenţia locală de ştiri ToloNews.

A doua explozie a avut loc la câteva minute după prima, vizând reporterii adunaţi la locul primei explozii, a confirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul Hashmat Stanikzai.

Primul atentat, comis de un atacator sinucigaş pe o motocicletă, a avut loc cu puţin timp înainte de ora 8:00 locală lângă sediul NDS, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish.

„Un kamikaze la bordul unei motociclete s-a aruncat în aer unde se ţinea un curs de engleză în zona Shash Darak”, a spus el.

Sediul NDS a fost ţinta unui atentat-sinucigaş în martie când un kamikaze a trecut pe jos de barajul poliţiei şi s-a aruncat în aer la intrarea în birouri.

Citește și: Cutremur puternic în nord-estul Afganistanului

Citește și: Emoționant! După ce soțul ei, mort în Afganistan, a fost înmormântat cu onoruri militare, femeia a avut parte de surpriza vieții

Talibanii din Afganistan au anunţat săptămâna trecută că încep ofensiva, la fel ca în fiecare primăvară. Pe 22 aprilie, o explozie la un centru de înregistrare a alegătorilor din vestul capitalei afgane s-a soldat cu 60 de morţi.

Oficialităţile din domeniul securităţii au avertizat asupra riscului unor atacuri la Kabul şi în alte regiuni din Afganistan, înaintea alegerilor parlamentare programate în octombrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Externe

To Top