Connect with us
Atentat în Bagdad. Autorul a folosit o mașină capcană. ZECI DE MORȚI

Externe

Atentat în Bagdad. Autorul a folosit o mașină capcană. ZECI DE MORȚI

Un nou atentat în Bagdad a avut loc în această dimineață, la câteva ore de la cel înregistrat la debutul anului.

Autoritățile irakiene au anunțtat astăzi că 35 de persoane au murit și alte 61 au fost rănite după ce o mașină-capcană a explodat în districtul șiit Sadr City din Bagdad, scrie Reuters.

Bilanțul inițial era de 10 morți. Numărul persoanelor decedate poate crește de la o oră la alta. Din cei 61 de răniți, majoritatea au arsuri grave și se zbat între viață și moarte, scrie presa internațională. Atentatul nu a fost revendicat până la această oră de nicio grupare jihadistă. Autoritățile de la Bagdad suspectează Statul Islamic de producerea acestui atentat, însă nu există până acum niciun indiciu cert.

Ceea ce se cunoaște e faptul că membrii ISIS comit deseori atentate în districtele șiite din orașele irakiene, în special din capitala Bagdad. Atacurile vizează, de fiecare dată, civili. Printre cei 35 de morți se numără inclusiv polițiști, notează news.ro.

Guvernul irakian, război total cu ISIS

Jihadiștii ISIS au pierdut în ultimele 6 luni aproape tot teritoriul nordic si vestul Irakului, regiuni pe care le controla anterior. Recent, forțele guvernamentale irakiene au lansat împreună cu kurzii peshmerga și milițiile șiite o ofensivă asupra bastionului ISIS de la Mosul. Orașul este extrem de important din punct de vedere geostrategic.

CITEȘTE ȘI: Statul Islamic revendică atentatul din clubul Reina

Anul 2017 a debutat cu noi atentate teroriste. Cel mai grav de la începutul acestui an a avut loc chiar în noaptea de Revelion. Un militant ISIS s-a costumat în Moș Crăciun și a pătruns in clubul Reina din Istanbul. A împușcat mortal 39 de persoane și a rănit alte zeci. Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat astăzi atentatul pe site-ul ei.

CITEȘTE ȘI: Atac armat Istanbul: Mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top