Connect with us

Externe

Atentat terorist în Barcelona: OFICIAL 14 morți și peste 100 de răniți, printre care 3 români. Un alt atac a avut loc la Cambrils

Atentat terorist în Barcelona. O mașină a intrat din senin într-o mulțime de oameni care se plimbau în zona La Rambla din orașul Barcelona. Sunt 14 morți și peste 100 de răniți, conform ultimului bilanț. MAE a confirmat că trei români au fost răniți și se află în stare stabilă. Atacul a fost urmat de o tentativă de atentat la Cambrils, unde o altă mașină a lovit șapte oameni, rănindu-i. Polițiștii au reușit să ucidă atacatorii din acea mașină și se pare că ei aveau centuri explozibile asupra lor. ISIS a revendicat atacurile.

HUFF.RO TRANSMITE LIVE DIN BARCELONA

Momentul in care un atacator este impuscat

ACTUALIZAREA 13.46: Bilanțul atacului din Barcelona a crescut la 14 morți și 100 de răniți, anunță poliția catalană. Serviciile de urgenţă catalane au anunţat pe Twitter că o femeie care era în stare critică după atentatul de la Cambrils a încetat din viaţă.

ACTUALIZARE 13.17> Oamenii au inceput sa aprinda lumanari pe La Rambla, in memoria victimelor

ACTUALIZARE 13.11> Hotelurile din Barcelona au pus doliu la receptie, in memoria victimelor decedate ale atentatului.

ACTUALIZARE 11.46: Măsurile de securitate au fost sporite. Pe aeroport sunt controale suplimentare pentru cetățenii non-UE și pentru cei fără pașapoarte biometrice.

ACTUALIZARE 11.37: Se presupune că teroriștii care au acționat la Cambrils și Barcelona făceau parte dintr-o celulă de opt persoane care ar fi plănuit mai multe atacuri.

Regele Spaniei și premierul se vor afla vineri după-amiază la Piața Catalunya pentru a ține un moment de reculegere.

ACTUALIZARE 11.27: Autoritățile catalane au fost avertizate, în urmă cu două luni, de către CIA că Barcelona și, în special, bulevardul Las Ramblas sunt țintă pentru jihadiști, scrie publicația, El Periodico.

În acest timp, autoritățile îl caută pe Moussa Oukabir, fratele lui Driss Oukabir, Tănărul este suspectat că ar fi furat documentele de identitate ale fratelui său pentru a închiria maşina cu care a fost provocat atacul terorist de la Barcelona.

Citește și: El este cel mai căutat om din Europa în acest moment. Legătura dintre acest tânăr și atacul din Barcelona

ACTUALIZARE 10:35 Centurile cu explozibili purtate de atacatorii uciși de poliție în orașul Cambrils erau false, a declarat un șef al poliției pentru un radio spaniol, citat de Reuters. Patru atacatori au fost împușcați mortal la locul incidentului, iar un al cincilea a murit mai târziu, din cauza rănilor. Oficialul poliției spune că geniștii pot confirma acum că centurile purtate de aceștia nu conțineau explozibili.

Totodată, autoritățile au declarat că teroriștii aveau legături cu grupările jihadiste.

ACTUALIZARE 10.20: Au început să apară alte imagini de la locul tragediei! În Spania vor fi trei zile naționale de doliu.

ACTUALIZARE: 10.06: La primele ore ale dimineții, bulevardul La Rambla este pustiu!

ACTUALIZARE 10.04: Inca un suspect a fost retinut, ridicand numarul acestora la 3. Driss Oukabir, cel considerat principalul suspect s-a predat politistilor si a negat orice implicare in acest atac terorist

ACTUALIZARE 09:35 O persoană a fost arestată în orașul catalan Ripoll, în legătură cu atacul din Barcelona, relatează Reuters, citat de BBC News. Este al treilea suspect arestat în legătură cu evenimentele de joi.

ACTUALIZARE 08:55 Presa spaniolă anunță că printre cei 13 oameni uciși în Barcelona se numără trei cetățeni germani și un belgian.

ACTUALIZARE 08:50 Douăzeci şi şase de cetăţeni francezi se numără printre cei peste 100 răniţi în atacul de la Barcelona, a anunţat Ministerul francez de Externe, relatează The Guardian. Unsprezece dintre ei sunt în stare gravă. Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, va vizita Barcelona vineri.

ACTUALIZARE 7:40 Guvernul catalan a anunţat oficial că atacul de la Cambrils are legătură cu atacul cu maşină de pe Ramblas, din Barcelona, soldat cu 13 morţi, relatează Associated Press.

Ministrul de Interne al regiunii, Joaquin Forn, a declarat vineri că atacul de la Cambrils “urmează aceeaşi cale”. „Există o legătură”, a adăugat el. Oficialul nu a precizat, însă, ce leagă atacurile, dar a confirmat că şoferul maşinii care a intrat în mulţime este încă în libertatate.

ACTUALIZARE 7:30  Guvernul regional catalan a anunţat că cetăţeni din 24 de ţări se numără printre persoanele ucise sau rănite în atentatul de joi de la Barcelona.

Printre victime se află și doi români, dar și cetăţeni din Franţa, Germania, Spania, Olanda, Argentina, Venezuela, Belgia, Australia, Ungaria, Peru, Irlanda, Grecia, Cuba, Macedonia, China, Italia şi Algeria.

ACTUALIZARE 6:50. MAE anunță că un al doilea cetățean român a fost rănit în atacul de joi de pe Las Ramblas. Românul este în stare gravă în spital, potrivit corespondentului Digi24 în Spania.

Actualizare, 18 august, 00:02 – Peste 100 de raniti dupa atentatul din Barcelona! Incepand de astazi reporterii nostri se afla in Barcelona de unde vor transmite in timp real tot ce se intampla acolo.

Actualizare, 22:30 – Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi seară, pe Twitter, un mesaj de condoleanțe în limba engleză familiilor victimelor atentatului de la Barcelona, în care 13 persoane și-au pierdut viața și alte 50 au fost rănite.

”Condamn cu tărie atacul terorist de la Barcelona. Condoleanțele mele familiilor victimelor. Solidaritate cu Spania”, este mesajul postat de șeful statului pe Twitter.

Autorităţile spaniole l-au identificat pe presupusul autor al atacului cu vehicul comis joi după-amiază în centrul oraşului Barcelona, relatează presa spaniolă. Potrivit cotidianului El Pais, bărbatul care a închiriat autoutilitara folosită în atac este un islamist, Driss O. S. Poliţia catalană a confirmat că atacul cu vehicul comis joi după-amiază pe Bulevardul Rambla, în centrul oraşului Barcelona, este un act terorist.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în atac, afirmă surse citate de cotidianul El Mundo.

ACTUALIZARE, 21:26 – Oficialii din Barcelona au prezentat bilanțul victimelor: 13 morți și 50 de răniți.

Actualizare, 21:22 – Deși poliția încă nu confirmă numărul mare al morților, cotidianele locale afirmă ca sunt 13 persoane care și-au pierdut viața în atacul terorist din Barcelona.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în atacul cu vehicul produs joi după-amiază în centrul oraşului spaniol Barcelona, afirmă surse citate de cotidianul El Mundo.

Autorităţile spaniole continuă eforturile pentru capturarea autorului atacului şi pentru stabilirea motivelor acestuia.

Autorităţile regionale au confirmat moartea a cel puţin o persoană şi rănirea altor 32, zece fiind în stare gravă.

Însă surse din cadrul Poliţiei citate de postul de radio Cadena Ser au declarat că bilanţul morţilor este mult mai mare.

Actualizare, 21:12 – Cel puţin trei agenţi de poliţie au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul, la un filtru instituit în cadrul măsurilor de securitate din Barcelona, relatează cotidianul El Mundo.

Politia confirma ca este vorba de un act terorist.

Imagini cu oameni terifiati de ce se intampla, alergand langa un centru comercial.

Donald Trump, presedintele SUA, a postat pe Twitter un mesaj de solidaritate cu poporul spaniol.

ACTUALIZARE, 20:39 – Atacul cu vehicul comis joi după-amiază pe Bulevardul Rambla, în centrul oraşului Barcelona, este un act terorist, a confirmat Poliţia catalană.

„Se confirmă ipoteza unui atac terorist. A fost activat protocolul pentru astfel de situaţii”, a transmis Poliţia catalană (Mossos D’Esquadra).

Actualizare, 20:10 – Un mort și 32 de răniți la atacul terorist din Barcelona, Spania, conform reprezentanților poliției. Presa vehiculează însă că numărul morților este de fapt 13.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în atacul cu vehicul produs joi după-amiază în centrul oraşului spaniol Barcelona, afirmă surse citate de cotidianul El Mundo.

Autorităţile spaniole continuă eforturile pentru capturarea autorului atacului şi pentru stabilirea motivelor acestuia.

VIDEO | ATAC TERORIST IN BARCELONA – video cu puternic impact emotional

Actualizare, 19:03 – Cel puţin două persoane au murit, iar alte aproximativ 20 au fost rănite în incidentul rutier produs joi după-amiază în centrul oraşului spaniol Barcelona, afirmă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul La Vanguardia şi de agenţia Reuters.

Doi indivizi înarmaţi au fost observaţi fugind după incidentul rutier produs joi după-amiază în centrul oraşului spaniol Barcelona, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

Se pare că autoutilitara a lovit pietoni pe o distanţă de aproximativ 600 de metri.

Conform unor surse citate de publicaţia germană Die Welt, autorităţile spaniole suspectează că este vorba de un atac terorist. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Actualizare, 18:59 – Se pare că în urma atacului terorist din Barcelona sunt cel puțin 2 morți, dar și o luare de ostatici într-un restaurant.

Cel puțin 5 oameni au fost răniți, însă presa locală vorbește de zeci de răniți.

Twitter este rețeaua de socializare care reflectă cel mai bine situația din Barcelona.

Soferul mașinii ar fi fugit înarmat.

O dubă a intrat în mulţime, în cartierul turistic Las Ramblas, la Barcelona, iar mai multe persoane au fost rănite, a anunţat joi poliţia spaniolă, scriu BBC News şi The Associated Press.

Poliţia din Barcelona (nord) a anunţat că o dubă a intrat pe trotuar în cartierul istoric Las Ramblas , scrie The Associated Press

Forţele de ordine au precizat într-un mesaj postat pe Twitter că este posibil ca mai multe persoană să fi fost rănite.

Potrivit ziarului El Pais, mai multe persoane zăceau pe jos.

Poliţia a blocat circulaţia rutieră pe strada respectivă, iar magazinele au fost închise.

Forşele de ordine au anunţat un ”accident masiv”, iar serviciile de urgenţă au îndemnat populaţia să stea departe de zonă, în jurul Plaça Catalunya.

Potrivit unor informaţii de la faţa locului, oameni s-au retras în magazine şi cafenele situate în apropiere.

Potrivit reuters, serviciile de urgenţă au cerut închiderea metroului local şi gărilor.

Marc Esparcia, în vârstă de 20 de ani, un student la Barcelona, a declarat pentru BBC că ”s-a auzit un zgomot puternic, iar toată lumea a fugit să se adăpostească. Erau mulţi oameni, multe familii (la faţa locului). Aceasta este unul dintre cele mai vizitate locuri la Barcelona”.

”Cred că mai multe persoane au fost lovite. A fost oribil, a fost panică. teribil”, a spus el.

Tânărul a declarat că s-a adăpostit într-o cafenea Starbucks.

Într-o fotografie difuzată de radiodifuzorul public RTVE, trei persoane zăceau pe jos, pe stradă, joi după-amiaza, şi păreau să fie ajutate de poliţişti şi alte persoane, potrivit AP.

Un elicopter survola zona

Las Ramblas, o stradă de tarabe şi magazine care traversează centrul Barcelonei, este una dintre destinaţiile turistice cele mai frecventate.

Oamenii merg pe jos, pe o porţiune largă în mijlocul străzii, iar maşini pot circula în ambele sensuri.

Un vehicul a lovit, joi după-amiază, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla din oraşul spaniol Barcelona, afirmă surse din cadrul poliţiei, citate de presa spaniolă.

„Numeroase persoane au fost lovite de un individ cu o autoutilitară, pe Bulevardul La Rambla din Barcelona. Multe persoane au fost rănite”, a transmis Poliţia regională (Mossos d’Esquadra).

Zeci de ambulanţe şi vehicule ale poliţiei au fost trimise la locul incidentului.

Nu este clar care este motivul pentru care individul a lovit pietonii.

Incidentul a avut loc în zona Pieţei Catalunya din Barcelona. După ce a lovit aproximativ zece pietoni, autoutilitara de culoare albă s-a oprit în unul dintre chioşcurile care despart zona pietonală de pe Bulevardul La Rambla de benzile pe care circulă maşinile.

Surse citate de cotidianul La Vanguardia susţin că este vorba de un atac terorist, dar informaţia nu a fost confirmată de autorităţi.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Nelu Pruna Lautarul-Nume conspirativ.

    2017-08-18T10:25:52+03:00 at 10:25

    Romania un STAT bine ,protejat de terorizm va asteapta ,UN bilet de avion sau Autocar si scapati de calvar terorizm si SCLAVAJUL conchistadorilor invatati sa dea cu biciul in sclavul lenes MAI nou MARI Fermieri au aruncat biciul si se folosesc de Tigani Romani ,pe care ia inarmat cu multa viclenie si metode doar de spaniloli stiute JOS masca ,Sclavajul a ajuns la limita Rabdari .ASA nu mai merge ,sa depasit limita or carei civilizati Bordelul Spaniol zilnic le stoarce vlaga si destinul IN timp ce sperma Romanilor curge la WC din curul pofticiosilor de sex anal Bastinasi se lamenteaza cas buni cu truditori si chear bine platiti UN anal 50 euro O suuuuugere de penis 50 euro ,pe cand Natalitatea Romaniei scade vazand cu ochi iar la voi curg rauri de sperma la canal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top