Connect with us
Cel puțin nouă oameni au murit ca urmare a unui atentat terorist comis în Nigeria. Autoritățile suspectează că Boko Haram s-ar afla în spatele atacului.

Externe

Atentat terorist în Nigeria. Cel puțin nouă oameni au murit

Un atentat terorist cumplit a fost comis în Nigeria. Cel puțin nouă oameni au murit, după ce un vehicul a explodat la un punct de control militar din nord-estul țării.

Șoferul unui microbuz și opt pasageri și-au pierdut viața, după ce o bombă amplasată pe vehicul a explodat, a afirmat un oficial din cadrul poliției nigeriene.

Autoritățile din țara africană bănuiesc că în spatele atentatului s-ar afla gruparea jihadistă Boko Haram, afiliată Statului Islamic.

Citește și: Atac terorist în Pakistan. Cel puțin 59 de morți și 117 răniți

Microbuzul a sărit în aer în momentul opririi la un punct de control militar. Incidentul s-a produs în Gubio, o localitate aflată la 90 de kilometri de orașul Maiduguri.

Boko Haram este o grupare teroristă care activează  în Nigeria, Ciad, Camerun și Niger. Se estimează că această organizație a ucis 20.000 de oameni din 2009 și până astăzi. Boko Haram este considerat grupul terorist care afăcut cele mai multe victime, conform unui raport al Global Terrorism Index.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top