Connect with us
Atillio Fontana, guvernatorul regiunii Lombardia: “Cred că începe să scadă numărul de cazuri de infectare”

Externe

Atillio Fontana, guvernatorul regiunii Lombardia: “Cred că începe să scadă numărul de cazuri de infectare”

Atillio Fontana, guvernatorul regiunii Lombardia a anunțat că, în ultimele zile s-a constatat o scădere a numărului de pacienți infectați cu COVID-19. Deși Italia a depășit deja China la numărul de infectați, se pare că situația începe să se amelioreze, la fel cum s-a întâmplat și în țara Asiatică.

Guvernatorul regiunii Lombardia, Atillio Fontana, a declarat în ziua de 27 martie:

Cred că numărul de cazuri de infectare urmează să scadă. Astăzi s-au efectuat mai multe testări față de zilele precedente și am înregistrat un număr mai mic de cazuri de infectare ”.

Deși acest lucru constituie un semnal pozitiv, este necesar să se efectueze o medie a noilor cazuri înregistrate timp de cel puțin 5 zile consecutiv, astfel încât să se poată avea o viziune de ansamblu. Ziua de 26 martie a fost una dificilă pentru regiunea Lombardia, care a înregistrat un număr 34.889 de persoane confirmate pozitiv, cu 2.543 de cazuri în plus într-o singură zi și un număr total de morți de 4.861, cu 387 în plus față de ziua precedentă.

Guvernatorul Fontana a adăugat:

Am avut o scurtă discuție atât cu Cajazzo cât și cu Bertolaso, sunt amândoi în curs de vindecare”. Luigi Cajazzo este directorul general al Departamentului de Asistență Socială al regiunii Lombardia, iar Guido Bertolaso este fostul director al Departamentului de Protecție Civilă. Ambii au fost confirmați pozitiv. Amintim că Lombardia este regiunea din Italia cel mai mult afectată de epidemia de coronavirus.

La data de 27 martie, aceasta a înregistrat un număr de 541 de morți, numărul total de decese ajungând astfel la 5.402, cu o creștere de 11,1% față de ziua precedentă. Numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus în Lombardia este în prezent de 37.298.

În ziua de marți, 31 martie, la ora 12:00, drapelul Italiei va fi arborat în bernă (coborât pe jumătate) în semn de doliu de către toți primarii orașelor din Italia, care vor păstra un minut de tăcere în amintirea tuturor celor care au decedat în ultimele săptămâni care urmare a epidemiei de coronavirus.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top