Connect with us
Italia, un nou bilanț devastator pe 26 martie. S-au înregistrat 662 de noi decese

Externe

Autoritățile din Italia au aflat dacă oamenii respectă izolarea la domiciliu după ce le-au verificat telefoanele

Situația din Italia este una foarte gravă în continuare, iar populația este îndemnată în permanență să respecte regulie impuse. Autoritățile află dacă oamenii respectă izolarea la domiciliu după ce le verifică telefoanele mobile. Metoda pare să funcționeze foarte bine și oficialii o consideră a fi o soluție excelentă în această perioadă.

Autoritățile din Italia au aflat dacă oamenii respectă izolarea la domiciliu după ce le-au verificat telefoanele

Guvernul din Italia a interzis toate deplasările care nu sunt absolut esențiale, cu excepţia deplasărilor spre locurile de muncă sau cele la medic. Astfel se încearcă stoparea răspândirii noului coronavirus. În Italia sunt deja 31.500 de persoane infectate cu noul tip de virus care a provocat 2.503 de decese în Italia, ţara europeană cea mai afectată de pandemia de COVID-19, informează Agerpres.

Conform cotidianului italian Corriere della Sera, operatorii de telefonie au pus la dispoziţia autorităţilor din Lombardia (cea mai afectată regiune din Italia), datele ce atestă trecerea unui telefon mobil de la un terminal telefonic la altul.

„Nu este vorba despre un control permanent pentru a monitoriza un telefon în sine, legea respectării vieţii private nu permite acest lucru, ci despre o tehnologie care poate controla reducerea deplasărilor persoanelor comparativ cu o anumită perioadă”, a explicat acelaşi cotidian italian.

Guvernatorul regiunii învecinate Veneto (nord-est), Luca Zaia este de părere că urmărirea deplasărilor persoanelor prin intermediul telefoanelor mobile „este o soluţie excelentă” care asigură respectarea măsurilor de izolare, chiar dacă este de acord că acest lucru poate ridica o problemă de respectare a vieţii private.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top