Connect with us
Avertisment: Noul coronavirus se poate transmite prin vaporii din ţigările electronice

Externe

Avertisment: Noul coronavirus se poate transmite prin vaporii din ţigările electronice

Vaporii din ţigările electronice pot transmite coronavirusul, avertizează dr. Florin Mihălţan, pneumolog la Insitutul Marius Nasta. În emisiunea Marius Tucă Show, doctorul a spus că vaporii de la țigara electonică au potențial de contaminare și cea mai bună protecție e renunțatul la fumat.

„Ceaţa pe care o crează acei vapori este potenţial contaminată, la fel ca picăturile de salivă pentru cei din jur, dacă individul respectiv este o sursă de contagiune”, spune Florin Mihălţan, medic pneumolog.

Dacă un fumător infectat cu coronavirus, dar fără simptome, ar renunţa la ţigări, ar putea identifica mult mai rapid semnele bolii, declară medicul Mihălţan.

„Se ştie că în 24 de ore îşi recapătă mirosul şi gustul. Să nu uităm că, între simptomele pe care le induce Covidul, apare şi această pierdere a mirosului şi a gustului. E un simptom care nu e semnalat foarte des în literatură, dar e prezent. În următoarele 48 de ore, 72 de ore, începe să simtă o eliberare a respiraţiei şi simte acest lucru şi la efort şi de multe ori scade şi simptomul major, tusea”, adaugă Florin Mihălţan, medic pneumolog, pentru MEDIAFAX.

Și în emisiunea Marius Tucă Show, doctorul Mihălțan a făcut referire la acest fenomen: „Știu că mulți fumători se vor supăra de ceea ce urmează să spun, sunt tot timpul întrebat, având în vedere predispoziția acestor eșantioane de a face boli severe, ce trebuie să facă să evite evoluția. Ce le voi spune nu le va conveni, e momentul să se gândească la întreruperea fumatului. E un mod protectiv. Nu e valabil numai pentru coronavirus, aceeași predispoziție de a face viroze de la virus gripal până la alte tipuri de infecții sunt raportate pt fumători. Țigara electronică, sunt cercetărori britanici care spun ca vaping-ul, acești vapori de la țigara electonică au potențial de contaminare. Pentru că noi știm că picatura de salivă, care e emanată la momentul strănutului, este cea care transmite”.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Externe

To Top