Connect with us
Avertizare pentru românii care merg în Norvegia. Autoritățile au făcut anunțul

Externe

Avertizare pentru românii care merg în Norvegia. Autoritățile au făcut anunțul

Avertizare de călătorie pentru cetățenii români care pleacă în Norvegia. Ministerul Afacerilor Externe a transmis o informare care îi vizează pe românii care se află, tranzitează sau urmează să călătorească în Regatul Norvegiei. Totul are legătură cu alunecarea de teren care a avut loc în urmă cu câteva zile.

Avertizare pentru românii care pleacă în Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o avertizare pentru românii care se află, tranzitează sau urmează să călătorească în Regatul Norvegiei. În urmă cu câteva zile, în Norvegia a avut loc o alunecare de teren și există posibilitatea să apară și fenomene meteo extreme.

Este cod galben de incendiu pentru zonele unde nu este zăpadă și vegetația se poate aprinde foarte ușor. De asemenea, în alte regiuni din țară au fost emise alerte pentru inundații. MAE le reamintește celor care călătoresc în străinătate că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sunt alunecări puternice de teren în Norvegia. Zece persoane au fost rănite, și alte câteva zeci sunt date dispărute, după ce o alunecare de teren produsă în sudul Norvegiei, a distrus cel puțin 12 clădiri.

Sute de oameni au fost evacuați

Sute de oameni au fost evacuați. Alunecarea de teren s-a produs într-o zonă rezidenţială din municipalitatea Gjerdrum, aflată la aproximativ 30 kilometri nord de capitala Oslo.

În fotografiile și filmările realizate la faţa locului se poate vedea un crater de dimensiuni mari, în care au căzut mai multe case, iar alte locuințe au rămas pe marginile craterului.

”Ar putea fi oameni prinși… dar în același timp nu putem fi siguri pentru că este vacanța de An Nou ceea ce înseamnă că oamenii ar putea fi în altă parte. Este o catastrofă”, a declarat premierul Erna Solberg.

A fost un sfârșit de an și început de an nou îndoliat în Norvegia. Potrivit autorităților, aproximativ 700 de persoane au fost evacuate. Persoanele date dispărute sunt din casele care au fost înghițite de craterul format din cauza alunecării de teren.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top