Connect with us
Bilanț Italia 2 aprilie. Numărul deceselor rămâne extrem de ridicat

Externe

Bilanț Italia 22 martie: o nouă zi neagră în peninsulă

Este o nouă zi neagră în Italia unde au decedat 651 de persoane în ultimele 24 de ore din cauza infecției cu COVID-19. Astăzi au fost confirmați 5560 de pacienți cu coronavirus.

Bilanț Italia 22 martie: o nouă zi neagră în peninsulă

Numarul total al celor care au murit din cauza infectiei în Italia este de 5.476. Duminica seara erau inregistrate 59.138 de cazuri de coronavirus in Italia.

Vă reamintim că în Italia s-au luat aseară măsuri drastice. Se oprește orice activitate de producție care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale a populaţiei, relatează AFP, citat de Agerpres.

Guvernul din Italia a decis să ”închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale’‘. Premierul italian anunţa acest ”pas suplimentar” în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus.

Conte a precizat că farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare, transporturile vor continua să funcţioneze în Italia. „Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”, a spus el despre o „decizie nu tocmai uşoară”.

”Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial ”, a mai adăugat premierul italian.

‘Măsurile adoptate necesită timp pentru a intra în vigoare. Trebuie să respectăm toate aceste reguli cu răbdare şi încredere”, a subliniat Giuseppe Conte.

Știre în curs de actualizare

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top