Connect with us

Externe

CARNAGIU înainte de Anul Nou. Atac terorist asupra unei biserici creștine

Carnagiu înainte de Anul Nou. Un atac terorist a avut loc asupra unei biserici creștine. Doi bărbaţi înarmaţi au atacat vineri o biserică coptă în sudul capitalei egiptene Cairo, omorând cinci persoane.

Unul dintre agresori a fost împuşcat mortal de forţele de securitate, transmit dpa şi AFP, citând surse de securitate. În atacul terorist au fost uciși inclusiv doi polițiști.

Atacatorii au deschis focul în exteriorul bisericii Mar Mina, omorând trei poliţişti şi încă o persoană, după care au încercat să ia cu asalt incinta. Unul dintre agresori a fost neutralizat de poliţie.

Celălalt a reuşit să scape, a indicat o sursă pentru dpa

O fotografie cu trupul presupusului atacator ucis, publicată pe site-ul cotidianului guvernamental Al-Ahram, arată un bărbat cu barbă, purtând o vestă cu muniţii şi întins pe jos.

Comunitatea creştină coptă din Egipt a fost ţinta mai multor atentate sângeroase în acest an, cele mai multe revendicate de Statul Islamic.

Minoritatea creştină formează 10% din populaţia de 100 milioane de locuitori a Egiptului, majoritar musulman.

Citește și ULTIMA ORĂ: Un autobuz a intrat într-un grup de persoane aflat pe trotuar VIDEO

Un autobuz a intrat într-un grup de pietoni la Moscova. În urma acestui eveniment trei persoane au fost rănite.

Accidentul a avut loc în apropierea staţiei de metrou Șodnenskaia, din nord-vestul capitalei ruse, când o maşină a lovit autobuzul, care a intrat în grupul de pietoni.

Două persoane au fost resuscitate cu succes

”Conform celor mai recente informaţii, trei oameni au fost răniţi, iar două persoane au fost resuscitate cu succes”, a declarat o sursă din interiorul forţelor de securitate. Zona în care a avut loc accidentul a fost izolată şi autorităţile au demarat o anchetă.

La începutul acestei săptămâni un alt autobuz a ieşit de pe carosabil şi a intrat într-un pasaj pietonal aglomerat din Moscova, cel puţin patru persoane fiind ucise.

La începutul acestei săptămâni un alt autobuz a ieşit de pe carosabil şi a intrat într-un pasaj pietonal aglomerat din Moscova, cel puţin patru persoane fiind ucise.

Citește și A murit de cancer în ziua de Crăciun. Mesajul lăsat este sfâșietor

Mesajul sfâșietor al unei tinere mame care a murit de cancer în ziua de Crăciun, la doar o lună după diagnosticul cumplit.

Cu doar o lună în urmă, o tânără mamă din Marea Britanie a observat niște zgârieturi ciudate pe corp, însă le-a tratat cu umor, spunând că nu sunt grave.

Kirsten Hawksey, de 23 de ani, din regiunea Merseyside, mama unei fetițe de aproape doi ani, a căutat simptomele pe care le-a resimțit pe Google și a râs.

Tânăra a postat pe 3 decembrie, un ultim mesaj pe Facebook

Însă, la îndemnul familiei și prietenilor, ea a mers la doctor, unde, pe data de 27 noiembrie, a primit un diagnotic cumplitȘ leucemie.

Tânăra a postat pe 3 decembrie, un ultim mesaj pe Facebook, în ziua în care a început chimioterapia.

“În urmă cu câteva zile am fost diagnosticată cu leucemie, iar azi am început chimioterapia. Acesta nu este un mod de a cere milă, pentru că nu-mi stă în fire, ci doar un mod de a-i face pe oameni să conștientizeze când sunt în pericol.

Nu mergeam niciodată la doctori, astfel că le mulțumesc prietenilor și familiei că m-au împins să merg, din cauza unor arsuri pe corp.

Pur și simplu vreau să mulțumesc familiei, prietenilor și colegilor pentru suportul din ultimele zile. Mai mult decât nenorocoasă ma simt norocoasă”, a scris Kirsten Hawksey pe pagina de Facebook.

Din păcate, pe 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, Kirsten a suferit o hemoragie pe creier, iar familia a decis mai târziu să oprească aparatele care o țineau în viață.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top