Connect with us
Ce i-a spus președintele Brazilei unui jurnalist: "Vrei să te lovesc peste gură?"

Externe

Ce i-a spus președintele Braziliei unui jurnalist: „Vrei să te lovesc peste gură?”

Președintele Braziliei și-a pierdut cumpătul și a amenințat cu bătaia un jurnalist care i-a adresat o întrebare incomodă. Incidentul a avut loc în timpul unei vizite la catedrala romano catolică din Brasilia. Președintele Braziliei s-a arătat deranjat de întrebarea jurnalistului, și l-a amenințat că-l lovește peste gură.

Ce i-a spus președintele Braziliei unui jurnalist: „Vrei să te lovesc peste gură?”

Președintele Braziliei a avut o reacție neașteptată. El a amenințat cu bătaia un jurnalist care îi adresase o întrebare. Incidentul a avut loc în timpul unei vizite pe care Bolsonaro o efectua la catedrala romano catolică din Brasilia. Președintele Braziliei și-a pierdut cumpătul în momentul în care a fost întrebat despre niște cecuri în valoare de 22.000 de dolari, pe care le-ar fi primit soția sa din partea unui apropiat. Imediat după ce a auzit întrebarea, Bolsonaro a replicat: „Vrei să te lovesc peste gură?”

Potrivit AFP, ameninţarea lansată de Președintele Braziliei, cunoscut pentru limbajul său direct şi declaraţiile polemice, a fost imediat denunţată de redacţia publicaţiei O Globo care a subliniat într-un comunicat că jurnalistul îşi făcea meseria.

„O asemenea intimidare arată că Jair Bolsonaro nu respectă datoria oricărui funcţionar public, indiferent de funcţia sa, de a răspunde la întrebările populaţiei”, a scris cotidianul.

Mai exact, întrebarea pusă de jurnalist făcea referire la dezvăluirile publicaţiei Crusoe care a afirmat recent că Fabricio Queiroz, poliţist pensionat, prieten cu președintele Braziliei şi fost consilier al lui Flavio Bolsonaro, i-ar fi înmânat lui Michelle Bolsonaro, între 2011 şi 2016, 21 cecuri în valoare de 72.000 de reali (circa 22.000 de dolari la rata de schimb din 2016).

Fabricio Queiroz şi Flavio Bolsonaro fac obiectul unei anchete pentru presupusă deturnare de salarii ale funcţionarilor de la cabinetul fiului preşedintelui în timpul mandatului de deputat al statului Rio de Janeiro. Cu privire la acest subiect, soția președintelui Braziliei nu a făcut niciun comentariu.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top