Connect with us
Ce pensie are Nadia Comăneci. Suma pe care o încasează lunar de la Statul Român

Externe

Ce pensie are Nadia Comăneci. Suma pe care o încasează lunar de la Statul Român

Nadia Comăneci a intrat în istorie cu prima notă de zece din lumea gimnasticii. „Zeița de la Montreal” primește o renumerație lunără, pensie specială, de la Statul Român, la fel ca alți sportivi care au făcut performanță.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului 20 și una dintre personalitățile cu care România se mândrește pe plan internațional.

Ca orice sportiv de performanță, care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz, în probele individuale sau pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice sau o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori – probe olimpice, are dreptul, la cerere şi cu confirmarea Ministerului Tineretului şi Sportului, la o rentă viageră.

Astfel, conform mts.ro, Nadia primește lunar o pensie specială din partea statului român pentru rezultatele deosebite obținute, respectiv suma de 13.149 lei.

În topul celor mai generoase pensii pentru sportivi se află cele primite de Veronica Cochelea (canotaj) – 15.080 lei, Nadia Comăneci (gimnastică) – 13.149 lei şi Daniela Silivaş (gimnastică) – 13.149 lei.

Primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame, Nadia Comăneci trăiește la ora actuală în Statele Unite, alături de soțul ei, Bart Conner, și de fiul Dylan.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top