Connect with us
Cea mai mare padure din lume arde in ritm alarmant

Externe

Cea mai mare pădure din lume arde în ritm alarmant

Cea mai mare pădure din lume, Pădurea Amazoniană, arde în ritm alarmant de mai multe zile. Incediul a fost înregistrat chiar și de sateliții NASA din spațiu. Situația este extrem de îngrijorătoare, mai ales dacă luăm în calcul că această pădure asigură aproximativ 20% din oxigenul planetei.

Cea mai mare pădure din lume arde în ritm alarmant

Incendiile din Amazon au crescut cu peste 80% față de anul trecut. S-au înregistrat aproximativ 73.000 de incendii între lunile ianuarie și august, comparativ cu 39.759 înregistrate în tot anul 2018.

Citește și: Iohannis anunță că Trump este foarte interesat de întărirea efectivelor americane în România

Deși Agenția spațială insistă că situația aceasta este una fără precedent, președintele Braziliei Jair Bolsonaro nu a acordat importanță datelor prezentate și susține că este o perioadă în care majoritatea fermierilor fac focuri pentru a-și curăța terenurile.

Incendiile din padurea Amazoniana pot fi observate din spatiu. sursa foto: NASA

Incendiile din padurea Amazoniana pot fi observate din spatiu. sursa foto: NASA

Dovadă pentru gravitatea situației în care se află cea mai mare pădure din lume stă orașul San Paolo care s-a întunecat în plină zi mai mult de o oră. Sao Paolo este aflat la 2.700 de kilometri distanță de pădurea tropicală Amazoniană.

Citește și: UPDATE – Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Donald Trump. Vizele Românior ar putea fi eliminate

Locuitorii din Sao Paolo și nu numai au început să scrie mesaje pe rețelele de socializare, care au fost însoțite de hashtagul #PrayForAmazonia. Situația îngrijorează populația întregii planete.

Citește și: Vremea 21 – 25 august 2019 – Vremea weekend ANM prognoză actualizată

„Ceea ce vedem este o consecinţă a creşterii defrişărilor dezvăluite de cifrele recente”, a declarat Ricardo Mello, din cadrul programului Amazonia al Fondului Mondial pentru Natură-Brazilia. Conform INPE, defrişarea în iulie 2019 a fost aproape patru ori mai mare decât în aceeaşi lună a anului 2018. În America de Sud, Brazilia este ţara cea mai afectată de incendiile de pădure în 2019, fiind mai apoi urmată de Venezuela (26.453) şi de Bolivia (16.101).

Sunt Cristina Bosioc și de 5 ani fac parte din echipa HUFF de 5 ani. În 2015 pășeam pe porțile redacției în postura de redactor pentru Revista Teo, mai apoi am fost promovată ca redactor șef, iar din 2019 conduc site-ul HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top