Connect with us
Cel mai longeviv cuplu căsătorit din lume! 80 de ani împreună

Externe

Cel mai longeviv cuplu căsătorit din lume! 80 de ani împreună

Cel mai longeviv cuplu din lume trăiește în Ecuador! Este vorba despre doi foști profesori care au reușit astfel să intre în Cartea Recordurilor. El are 110 ani, iar ea urmează să împlinească în octombrie – 105.

Cel mai longeviv cuplu căsătorit din lume! 80 de ani împreună

Julio Caesar Mona și soția sa Waldramina Maclovia Quinteros sunt căsătoriți de 79 de ani și relația lor nu este singurul lucru longeviv. El are 110 ani, iar ea urmează să împlinească 105 în octombrie, și astfel cei doi sunt cel mai bătrân cuplu căsătorit din lume, cu o vârstă combinată de 214 ani și 358 de zile.

Julio Caesar Mona și soția sa Waldramina Maclovia Quinteros au împreună cinci copii, 11 nepoți, 21 de strănepoți și 9 stră-strănepoți.

Într-un interviu pentru CNN, cei doi au declarat că s-au cunoscut în anul 1943, cu ajutorul surorii femeii, care era căsătorită cu vărul lui Julio. S-au văzut, s-au plăcut și restul este istorie. Timp de șapte ani au fost iubiți, iar pe 7 februarie 1941 s-au căsătorit într-o ceremonie extrem de restrânsă. Au participat doar nașii de cununie și câțiva prieteni, pentru că familiile lor nu au fost de acord cu această căsătorie.

Se pare că voința lor a fost mai presus de dorința familiei, dar nu regretă nimic. Sunt împreună de nu mai puțin de 80 de ani. O viață de om. Acum, la bătrânețe își petrec timpul cu cei dragi, merg la film, la teatru și le placă să grădinărească.

Întrebați cum au reușit să reziste împreună atât de mult timp și care este secretul longevității, ei au vorbit despre unitatea familiei sub regulile iubirii, respectul reciproc, munca cinstită și educația adecvată. Cei doi au declarat că acestea sunt elementele cheie care stau la baza unei coexistențe sănătoase.

Atât Julio Caesar Mona, cât și soția sa Waldramina Maclovia Quinteros au fost cadre didactice până au ieșit la pensie.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top