Connect with us
Celebra actriță Cicely Tyson a murit! În urmă cu trei zile și-a publicat memoriile

Externe

Celebra actriță Cicely Tyson a murit! În urmă cu trei zile și-a publicat memoriile

Celebra actriță Cicely Tyson s-a stins din viață și a lăsat în urmă o carieră impresionantă. Cicely a murit la doar trei zile după ce și-a publicat memoriile intitulate sugestiv Just As I Am. Lumea filmului din Statele Unite ale Americii este îndoliată.

A murit Cicely Tyson

Lumea filmului din SUA este îndoliată după ce a pierdut-o pe Cicely Tyson considerată un simbol al comunității afro-americane. Vestea decesului a venit din partea agentului ei. Cicely avea 96 de ani, iar în urmă cu trei zile și-a publicat memoriile intitulate Just As I Am.

A lăsat în urmă o carieră impresionantă și niciodată nu s-a retras din activitate. Cauzele decesului nu au fost făcute publice, însă având în vedere vârsta înaintată, este foarte posibil să fi murit din cauze naturale.

Cicely Tyson a fost un nume care nu a trecut niciodată neobservat. Și-a construit, în timp, o carieră extrem de solidă și era foarte iubită de publicul ei.

Printre cele mai cunoscute producţii în care a jucat Cicely Tyson figurează filme precum “Sounder” (1973), “Fried Green Tomatoes” (1991) şi “The Help” (2011), dar şi seriale de televiziune precum “House of Cards” (2016) şi “How to Get Away with Murder” (2015-2020).

De-a lungul carierei, celebra actriță a adunat în palmares numeroase premii și distincții, inclusiv un premiu Oscar onorific pe care l-a primit în 2018.

Cicely Tyson – o actriță remarcabilă

De asemenea, actrița a câștigat şi alte trofee importante, cum ar fi trei premii Primetime Emmy, un premiu Screen Actors Guild, un premiu Tony şi un premiu Peabody. A fost premiată şi de Kenney Center în 2015, iar în noiembrie 2016 a primit Presidential Medal of Freedom, cea mai înaltă distincţie civilă din Statele Unite. În 2020, Cicely Tyson a fost inclusă în Television Hall of Fame.

Și-a continuat activitatea ignorând vârsta înaintată, atât de mult i-a plăcut profesia ei. Tyson a continuat să joace roluri în filme și să apară în emisiuni televizate și după anii 2000. În 2011, a jucat rolul lui Constantine Jefferson în filmul premiat The Help.

Totodată a jucat rolul Ophelia Harkness în drama juridică a companiei americane de radiodifuziune How to Get Away With Murder încă de la înființarea spectacolului în 2014, pentru care a fost nominalizată de cinci ori la Premiul Emmy Primetime pentru actrița invitată remarcabilă într-un serial dramatic.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top