Connect with us
Cum ar fi putut preveni pandemia China? Detaliu important

Externe

Cum ar fi putut preveni pandemia China? Detaliu important

Experții occidentali cred că o presă liberă ar fi prevenit virusul din Wuhan în China. Pandemia de Covid-19 este pretextul perfect pentru unele guverne ale lumii să bage pumnul în gura jurnaliștilor, conform ONG-ului Reporteri fără frontiere. Această organizație are drept obiectiv apărarea libertății presei.

Cum ar fi putut preveni pandemia China? Detaliu important

Dacă situația libertății presei în România este destul de bună, guvernul închizând site-uri doar dacă încalcă regulile ordonanțelor militare, în China lucrurile sunt mult mai grave.

CNN a avertizat că o presă liberă din China ar fi putut să apere omenirea să se apere mult mai bine împotriva coronavirusului din Wuhan. Organizația Reporteri fără frontiere a criticat guvernul chinez pentru măsurile sale, dar și pe președinții Americii și Braziliei. Aceștia au „încercat să denigreze mass-media și să încurajeze ura împotriva jurnaliștilor.”

Mai mult, nici președintele maghiar Viktor Orban nu a scăpat de criticile organizației, deoarece fix ca în cazul României, s-a folosit de criza pandemică pentru a-și aloca puteri noi în lupta cu presa.

Rebecca Vincent, reprezentanta Reporteri fără frontiere a declarat:

Dacă ar fi existat o presă liberă în China, nu am mai fi vorbit de o pandemie de coronavirus. Câteodată vorbim despre libertatea presei la un mod pur teoretic, acum ne afectează tuturor sănătatea. Dacă presa lor ar fi fost liberă și ar fi reacționat din primul minut, restul lumii s-ar fi organizat altfel.” 

La nivel global, chinezii au fost dur criticați de toată lumea pentru mușamalizarea începutului epidemiei de Covid-19. Există martofi care au vorbit ulterior faptului despre 6 zile în care guvernul chinez a știut cu ce se întâmplă și a ținut ascuns. Guvernul chinez ar fi făcut asta pentru a păstra iluzia unui guvern competent care nu se confruntă cu nicio problemă.

În topul libertății presei, România ocupă locul 48. Topul este condus detașat de Norvegia, Finlanda și Danemarca. Țările care pun cea mai mare presiune pe presă sau chiar controlează total presa sunt India, Rusia și China. Așadar vom rămâne cu întrebarea că guvernul ar fi putut preveni pandemia în China.

1 Comment

1 Comment

  1. Snaider Paul

    2020-04-21T19:09:33+03:00 at 19:09

    Mancati kakat ! Daca ar fi existat o presa libera in USA americanii nu ar mai fi bombardat Belgradul , Bagdadul etc ! In cazul din urma se spunea ca Iraqul detine arma biologica ! Na , ca nu a fost asa ! Americanii detin aceasta arma ! Adica atacatorii ! Hotul striga …hotiiiiiiiiiiii !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top