Connect with us
Cutremur de 5.8 grade pe scara Richter în Iran

Externe

Cutremur de 5.8 grade pe scara Richter în Iran

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 s-a produs la primele ore ale zilei de luni în oraşul Sirch din provincia Kerman situată în centrul Iranului, a anunţat Centrul de Seismologie din această ţară, citat de agenţia Xinhua.

Epicentrul a fost stabilit iniţial la o adâncime de 10 kilometri.

În urma acestui seism nu au fost raportate victime sau pagube materiale imediate. Peste douăzeci de replici au fost înregistrate până în prezent, notează sursa citată.

Locuitorii s-au grăbit să iasă din case şi au rămas afară, cuprinşi de panică, potrivit declaraţiilor martorilor.

Echipele de intervenţie au fost trimise în zona afectată de cutremur, conform presei locale.

Duminică, două seisme de intensitate moderată, de 5,7 grade şi 5,9 grade, s-au produs succesiv în provinciile Hormozghan şi Kermanshah, situate în sudul şi respectiv vestul ţării. În urma cutremurului din Kermanshah au fost rănite 26 de persoane.

Situat la întrepătrunderea mai multor plăci tectonice importante, Iranul este o zonă cu o puternică activitate seismică.

În noiembrie 2017, un cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a soldat cu 620 de morţi şi peste 12.000 răniţi în provincia vestică Kermanshah, dar şi cu opt morţi în Irak.

În 2003, un seism cu magnitudinea 6,6 produs în provincia Kerman a provocat decesul a 31.000 de persoane şi a devastat oraşul istoric Bam.

Citeste si: Seism de 6 grade pe scara Richter

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top