Connect with us
Cutremur de magnitudine ridicată în Marea Banda, Indonezia: 6.8 pe scara Richter

Externe

Cutremur de magnitudine ridicată în Marea Banda, Indonezia: 6.8 pe scara Richter

Astăzi, 6 mai 2020, la ora 17:00 în România a avut loc un cutremur de magnitudine ridicată în Marea Banda situată în Indonezia, conform stiritv.ro. Cutremurul a avut o magnitudine de 6.8 pe scara Richter și este o urmare a mișcării dramatice a plăcilor tectonice din acea zonă. Deocamdată nu se știe câte pagube au fost făcute.

Cutremur de magnitudine ridicată în Marea Banda, Indonezia: 6.8 pe scara Richter

Astăzi la ora 13:53 UTC în Marea Banda a avut loc un cutremur de magnitudinea 6.8 pe scara Richter cu o adâncime de 113 kilometri. Epicentrul cutremurului se află în Indonezia, aproape de vulcanul Nila care se află la 46 kilometri. Energia produsă de acest cutremur este foarte mare de intensitatea a aproximativ 14.9 bombe atomice.

Conform datelor primite de la EMCS, cutremurul s-a produs în Marea Banda, în insulele Maluku din Indonezia, mare comunicantă cu Oceanul Pacific. Această mare este înconjurată de sute de insule, dar și de mările Ceram și Halmahera și se află la 1000 km est la vest și 500 km nord la sud.

Oamenii din zonă au declarat că au simțit cutremurul produs în Indonezia și că în unele zone acesta s-a resimțit foarte puternic. Până și în Filipine s-a simțit cutremurul. Țările afectate de cutremur includ Timorul de Est.

Până în momentul publicării articolului autoritățile locale nu au raportat victime sau pagube materiale semnificative. De asemenea, nu a fost emisă o alerta de tsunami cum se obișnuiește.

Cutremure Indonezia

În ultimele 7 zile Indonezia a avut 3 cutremure, în ultima lună 19 cutremure, iar în ultimul an, nu mai puțin de 218. Toate cutremurele de mari magnitudini au fost resimțite în insulele Maluku.

Indonezia a mai resimțit cutremure în ultimii ani, dar în acele cazuri pagubele au fost inimaginabile. De fapt, această țară este lovită aproape în mod constant de cutremure și se află în reconstrucție grea datorită sărăciei oamenilor. Economia este slab dezvoltată, de aceea fiecare cutremur afectează profund viețile oamenilor care își pierd uneori integral casele și gospodăriile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top