Connect with us
O țară europeană anunță deschiderea litoralului în măsuri de siguranță

Externe

O țară europeană anunță deschiderea litoralului în măsuri de siguranță

Pandemia de coronavirus a provocat schimbări în toate domeniile. Inclusiv turismul are de suferit din cauza acestei crize. Sezonul vacanțelor este aproape. Mai sunt câteva zile până la vară, iar oamenii deja își aleg destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Printre cele mai căutate destinații se numără și Croația, o țară europeană unde este așteptat anual un număr mare de vizitatori. Turiștii sunt așteptați pe litoralul de la Marea Adriatică, însă vacanțele vor fi complet diferite de cele cu care s-au obișnuit.

O țară europeană anunță deschiderea litoralului în măsuri de siguranță

Directorul Institutului de Sănătate Publică de la Zagreb, Krunoslav Capak, a vorbit despre sezonul estival până la care mai este puțin. Astfel, el a declarat că turiștii își vor petrece vacanțele într-o manieră diferită în această țară europeană. Experiența acestui concediu presat de măsurile de prevenire a riscului infectării cu noul coronavirus este unică. Mai mult, directorul asigură că litoralul cu siguranță va fi deschis, însă vor fi adoptate mai multe măsuri.

„Cu siguranţă vom merge pe litoral. Abia aştept să merg la mare, dar nu va exista înghesuială pe plaje. Poliţia locală, operatorii plajelor, autorităţile municipale şi hotelurile vor trebui să se asigure că şezlongurile şi prosoapele nu vor fi unele peste altele, pentru că virusul e încă printre noi.”, a adăugat el.

În ceea ce privește vacanța Croația, turiștii vor avea nevoie de adeverințe de sănătate prin care să dovedească starea lor de sănătate optimă, care nu semnifică o amenințare pentru ceilalți. De altfel, croații au în vedere și stabilirea unor coridoare turistice. Ținând cont de faptul că unii turiști vin organizați în grupuri foarte numeroase, de exemplu cehii, această măsură preventivă ar fi binevenită.

Măsurile de protecție pe litoral vor fi adoptate în toate statele, în vederea evitării îmbolnăvirii. Se va respecta distanțarea socială. Turiștii vor fi despărțiți de pereți de plexiglas și se va reduce interacțiunea dintre oameni. Astfel, va fi evitată aglomerația. Spațiul dintre mese va fi mărit. Turiștii  vor mânca în serii, iar la o masă va sta doar o familie.

Camerele de hotel vor fi constant dezinfectate, după fiecare schimb de turiști și vor fi respectate absolut toate normele de igienă. Cameristele vor purta mănuși de protecție și măști. Rezervările se vor face online, pentru a fi evitată aglomerația de la recepție. Și aici se vor impune limite de distanță, evidențiate prin linii trasate.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top