Connect with us
Cutremur în Japonia. Sunt mai mulți morți, autoritățile sunt în alertă

Externe

Cutremur în Japonia. Sunt mai mulți morți, autoritățile sunt în alertă

Cutremur deosebit de puternic în Japonia. Cea mai afectată zona a fost cea din Osaka. Neoficial, trei persoane au murit, iar alte 200 au fost rănite. Printre cei morți a fost confirmată și o fetiță de doar 9 ani.

Canalul public de televiziune NHK, precum şi canalul privat TV Asahi au evocat „mai multe” posibile decese. În ceea ce privește fetița de nouă ani, genţia de presă Kyodo a precizat că aceasta a fost strivită de un zid la marginea unei piscine.

Tragedia a vut loc într-o localitate la nord de Osaka.

Contactată de AFP, poliţia din Osaka a spus că nu poate confirma aceste informaţii.

Neoficial, trei persoane au murit, iar alte 200 au fost rănite.

Seismul, cu magnitudinea 5,3 potrivit institutului american USGS, s-a produs la orele 07.58 (duminică, 22.58 GMT) în apropiere de Osaka. Seismul a avut loc la o adâncime de 15,4 kilometri.

La rândul său, agenţia meteorologică a evaluat magnitudinea la 5,9 pentru o intensitate de „şase minus” pe scara seismică japoneză. Această intensitate este utilizată pentru a evalua efectele la suprafaţă ale unui cutremur de pământ.

Cutremur puternic în Japonia

Ea se întinde de la gradul unu (seism abia perceptibil) la gradul şapte (mobilele zboară prin cameră şi casele se prăbuşesc). La gardul „şase minus”, este dificil să rămâi în picioare.

Pe de altă parte, nu există riscul de tsunami, au informat autorităţile nipone.

Cel puţin un incendiu a izbucnit într-o locuinţă situată la nord de Osaka. Potrivit imaginilor transmise de televiziune, rețeaua unei canalizări cu apă a fost afectată.

Premierul Shinzo Abe a luat rapid cuvântul pentru a da asigurări legate de mobilizarea guvernului, cu „prima prioritate de a salva viaţa oamenilor”. El a ordonat echipei sale „să adune cu promptitudine informaţii despre eventuale pagube”.

Citește și Cutremur de 3.7 grade pe scara Richter pe 17 iunie 2018. La câteva ore a avut loc un alt seism

Puternicul seism a provocat avarierea reţelei de distribuţie a energiei electrice în unele zone, determinând suspendarea traficului feroviar la o oră de mare afluenţă şi afectând peste 170.000 de locuinţe, dar nu a provocat momente de panică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top