Connect with us
CUTREMUR în România! Seismul s-a produs în judeţul Buzău

Externe

Cutremur în Insulele Solomon, la doar o zi după cutremurul de 7,8 grade

Cutremur în Insulele Solomon. Un nou seism cu magnitudinea de 6,9 a zguduit insulele Solomon. Cutremurul are loc la doar o zi după seismul de 7,8 grade. Acesta a dus la ridicarea unei alerte de tsunami în insulele situate în sudul Pacificului, transmite Reuters.

Seismologii au anunţat că seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, iar epicentrul este situat la 89 de kilometri vest de insula Kira Kira.

Până în acest moment nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

Cutremur în Insulele Solomon, cu magnitudinea de 7,8

În urmă cu o zi, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit Insulele Solomon. Inițial, seismul a fost estimat la magnitudinea de 8 pe scara Richter. Seismul s-a produs la o distanță de 68 km W of Kirakira, la ora locală 4:38. În plus, seismul s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri.

Citește și: Cutremur în Insulele Solomon, cu magnitudinea de 7,8 pe Richter

În urma cutremurului a fost emisă alertă de tsunami. Seismul s-a produs la 63 de kilometri distanță de sud-vestul localității Kirakira, capitala provinciei Makira-Ulawa. Ulterior, Centrul pentru Avertizare de Tsunami în Pacific a ridicat alerta emisă după seismul cu magnitudinea 7,8 produs joi în insulele Solomon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top