Connect with us
Cutremur puternic. Cel puţin patru morţi şi 145 de persoane date dispărute

Externe

Cutremur puternic. Cel puţin patru morţi şi 145 de persoane date dispărute

Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor au continuat, miercuri, în Taiwan după cutremurul cu magnitudinea 6 care s-a produs în largul coastei estice a ţării.

În urma seismului cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 225 au fost rănite, informează DPA, potrivit Agerpres.

Preşedintele Tsai Ing-wen a dat asigurări, miercuri, că echipele de intervenţie vor lucra în mod susţinut pentru a găsi persoanele prinse sub dărâmături.

Cutremurul de suprafaţă s-a produs la 18,3 kilometri nord de Hualien, la o adâncime de 10 kilometri, conform Biroului central de meteorologie din Taiwan.

Seismul, înregistrat la ora locală 23.50 (15.50 GMT), a fost resimţit şi în alte regiuni ale ţării şi a urmat unei serii de cutremure minore care au avut loc în ultimele zile.

30 de persoane sunt blocate sub dărâmături, după ce hotelul în care se aflau s-a prăbușit

„Știm că înăuntru sunt persoane captive. Se puteau vedea luminile la ferestre înainte de producerea cutremurului. Oamenii aprindeau lantera telefonului, pe sub dărâmături, pentru a ne avertiza că sunt acolo”, a declarat martorul Zeena Starbuck pentru BBC.

Inclusiv armata a fost chemată să intervină pentru a-i salva pe cei prinși sub dărâmături.

Oficialii au confirmat prăbușirea imobilului și susțin că echipele de intervenție lucrează pentru a-i salva pe cei captivi sub bucățile de beton.

Insula Taiwan se afla în proximitatea unghiului de întâlnire a două plăci tectonice, motiv pentru care se înregistrează periodic seisme.

Guvernul taiwanez a mai precizat că a mai fost avariat încă un hotel, menţionând că nu există date privind eventuale victime, scrie Agerpres.

USGS, organism mondial de referinţă în materie de cutremure, a precizat că seismul s-a produs la o adâncime scăzută de circa 9,4 km.

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs sâmbătă în apropiere

Guvernul a mai precizat că circulaţia pe un pod din oraşul de pe coasta estică a Taiwanului a fost oprită, precizează Reuters. Potrivit pompierilor, autostrada Su-Hua din estul Taiwanului a fost închisă.

Potrivit unor informaţii iniţiale, 702 de gospodării au rămas fără curent electric.

“Preşedintele Tsai Ing-wen le-a cerut cabinetului şi miniştrilor implicaţi să lanseze imediat ‘mecanismul în caz de dezastru’ şi să mobilizeze cânt mai rapid ajutor de urgenţă”, a anunţat într-un comunicat biroul de presă al preşedintelui după cutremurul de marţi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top