Connect with us
Cutremur puternic, pe 16 aprilie 2018. Ce magnitudine a avut

Externe

Cutremur PUTERNIC în Marea Caraibilor. A fost emisă alertă de tsunami VIDEO

Cutremur puternic în Marea Caraibilor în cursul nopții trecute. Seismul a avut loc miercuri la ora 02.51 GMT la o adâncime de 10 kilometri, la 44 de kilometri est de Insula Great Swan.

Un cutremur uriaș, cu magnitudinea de 7,6 pe Richter, a avut loc în Marea Caraibilor. Autoritățile au emis alertă de tsunami.

„Valuri periculoase de tsunami sunt posibile pe o rază de 1.000 de kilometri în jurul epicentrului seismului”, a avertizat serviciul american de meteorologie.

Citește și Așa îți dai seama că vine cutremurul cu 24 de ore înainte. 6 semne la care trebuie să fii atent

Cu toții ne temem de cutremur, mai ales după ce România a trecut printr-unul devastator în anul 1977.

Bilanțul seismului de atunci, care a avut 7.2 grade pe scară Richter, este unul cutremurător: peste 1.500 de morți și 11.300 de răniți. 56 de secunde au fost suficiente pentru a culcă la pământ 33 de clădiri în Capitală.

Specialiștii spun că, dacă un cutremur similar s-ar produce astăzi în România, atât numărul morților cât și pagubele materiale ar fi mult mai mari.

În principiu un cutremur nu poate fi prezis, însă cercetătorul Emil Strainu susține că, după 30 de ani de studiu al seismelor, a descoperit câțiva indicatori care pot prevesti producerea unui cutremur cu 24 de ore înainte. Iată care sunt aceștia:

1. Nori paraleli – dacă observi pe cer mai multe formațiuni de acest fel înseamnă că un schimb energetic important este realizat între pământ și atmosfera. Acest schimb energetic precede descărcarea de energie seismică din timpul unui cutremur;

6 semne la care trebuie sa fii atent, ti-ar putea salva viata

2. Apă din fântâni – înainte de un cutremur apă din fântâni își modifică nivelul: fie scade, fie crește foarte mult. De asemenea au fost cazuri în care apă și-a schimbat culoarea și gustul;

3. Animalele devin nervoase – câinii și pisicile sunt ușor iritabili, par speriați și nu vor să părăsească locuința. Peștii și broaștele țestoase simt vibrațiile pământului și devin agitați în acvariile lor;

4. Televizoarele au purici – se observă creșterea paraziților electrici la recepțiile de telefonie mobilă, televiziune și radio;

5. Descărcări electrice – apar lumini și fulgere puternice pe cer, care indică scăpările energetice ale scoarței terestre spre atmosfera;

6. Șobolanii ies din ascunzișuri – animalele de pământ, cum ar fi șerpii sau șobolani, vor ieși din ascunzișuri și vor fi vizibile

Citește și Zeci de VICTIME în Germania după ce un vas de croazieră a lovit pilonul unui pod

Tragedie fără margini! Zeci de victime în Germania, după ce un vas de croazieră, cu 129 de oameni la bord, a lovit pilonul unui pod peste Rin.

27 de persoane au fost rănite, aseară, după ce un vas de pasageri elveţian care naviga pe fluviul Rin s-a lovit de pilonul unui pod peste o autostradă în apropiere de Duisburg, în vestul Germaniei.

Vasul de croazieră ‘Swiss Crystal’, cu 129 de oameni la bord, majoritatea belgieni, olandezi şi luxemburghezi, avea ca destinaţie Olanda.

Din cele 27 de persoane rănite, majoritatea au doar leziuni uşoare, potrivit poliţiei. Patru dintre cei despre care s-a crezut iniţial că au fost răniţi grav au fost externaţi din spital în această dimineaţă, potrivit agerpres.ro.

Nava s-a izbit de un pilon de susţinere al autostrăzii A42, suferind avarii la prova

La scurt timp după accident, echipajul şi pasagerii au fost transferaţi pe o altă navă de croazieră, care s-a oprit pentru a oferi ajutor. La operaţiunea de salvare au fost folosite şi ambarcaţiuni ale departamentului de pompieri.

Pasagerii teferi şi-au putut continua călătoria peste o oră, după ce compania elveţiană Scylla, organizatoarea croazierei, le-a pus la dispoziţie o altă navă. Alţii au preferat să înnopteze în hoteluri din apropiere sau să plece acasă.

Potrivit poliţiei, podul avariat va fi redeschis circulaţiei doar după efectuarea unor verificări la structura de rezistenţă, cel mai probabil în cursul zilei de miercuri.

Poliţia fluvială a deschis o anchetă în acest caz.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top