Connect with us
DJ internațional răpus de o boală gravă. Lumea muzicii este în doliu

Externe

DJ internațional răpus de o boală gravă. Lumea muzicii este în doliu

Un Dj internațional a fost răpus de o boală rară. Italianul Claudio Coccoluto era un mare nume pe scenele internaționale ale muzicii electronice. DJ-ul s-a stins din viață la doar 59 de ani în urma unor complicații provocate de o boală gravă

A murit DJ-ul italian Claudio Coccoluto

Claudio Coccoluto a fost unul dintre cei mai cunoscuți DJ de muzică electronică. Din nefericire s-a stins din viață din cauza unor complicații provocate de o boală gravă. Avea 59 de ani și a murit în locuința sa situată la aproximativ 130 kilometri de Roma. Coccoluto, cunoscut și drept Cocco sau Coccodance a început să mixeze de la o vârstă fragedă. Avea doar 13 ani când a pornit pe acest drum pe care a rămas timp de 40 de ani.

„Odată cu dispariția lui Claudio Coccoluto, dispare un protagonist al scenei creative italiene și internaționale, care cu notele sale și muzica sa a făcut să danseze generații întregi de băieți și fete”, a declarat ministrul Culturii, Dario Franceschini, după decesul lui Claudio Coccoluto.

Lumea muzicii electronice este îndoliată. Legendarul DJ, producător, autor, animator de radio și jurnalist italian Claudio Coccoluto a murit în dimineața zilei de 2 martie, la vârsta de 59 de ani. Presa străină a anunțat că decesul Dj-ului s-a produs din cauza unei boli grave.

A fost primul DJ european care a cântat la Sound Factory Bar din New York, iar cel mai mare hit al său – Belo Horizonti, produs de Basement Jaxx – a dominat ringurile de dans europene la sfârșitul anilor ’90.

Primarul din Cassino, orașul în care a murit Coccoluto, a anunțat că va fi pictată o pictură murală în cinstea sa.

Într-un interviu din 2004 cu RBMA, Coccoluto spunea:

„Treaba mea este să fiu DJ, iar producția este hobby-ul meu”.

Cu toate acestea, a lansat și remixat zeci de discuri, inclusiv cel mai mare hit al său, „Belo Horizonti”, în 1997.

El a co-fondat unul dintre cele mai renumite cluburi din Italia, Goa din Roma, și a candidat, fără succes, la parlament în 2006, pentru partidul libertarian de stânga Rosa nel Pugno.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top