Connect with us
Care sunt țările care se proclamă drept cele mai sigure destinații de vacanță

Externe

Care sunt țările care se proclamă drept cele mai sigure destinații de vacanță

Sezonul vacanțelor a început. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Cu toate acestea, mai multe țări, precum Grecia sau Portugalia, au luat măsuri în ceea ce privește reluarea activității turistice și au deschis de curând frontierele pentru străini. Ele își așteaptă oaspeții și îi asigură de un concediu în siguranță. Ele se proclamă drept cele mai sigure destinații și vorbesc despre eforturile făcute pentru o vacanță fără probleme.

Care sunt țările care se proclamă drept cele mai sigure destinații de vacanță

Portugalia și Grecia și-au reluat activitatea turistică și încearcă să-i atragă pe oameni, asigurându-i că vacanțele lor se vor desfășura în condiții de maximă siguranță. Cele două state europene au o rată mică de infecție cu COVID-19 și susțin că au adoptat măsuri eficiente pentru a menține epidemia sub control, chiar dacă este așteptat un număr mare de oameni.

Portugalia face parte din categoria țărilor care au înregistrat un număr redus de decesuri provocate de pandemie, respectiv 1.520 de victime în rândul unei populații de peste 10 milioane de locuitori. De asemenea, au efectuat și numeroase teste. Guvernul speră că eforturile lor de a stabiliza situația vor aduce pe tetiroriul țării cât mai mulți turiști.

„Suntem printre țările care au testat cel mai mult, suntem una dintre țările unde oamenii pot veni cu încredere. Încrederea este unul dintre factorii care va face diferența în momentul alegerii unei destinații de vacanță – cred că Portugalia este o alegere bună.”, a declarat premierul portughez, Antonio Costa.

Și reprezentantul Greciei declară că este foarte încrezător în măsurile la care a recurs Grecia. De altfel, el susține că intenția lui nu este de a oferi speranțe false sau de a a atrage un număr mare de turiști, ci de a face din această țară europeană o destinație de vacanță sigură, care să ofere încredere.

Românii nu vor intra în carantină în Grecia

Theocharis, ministrul turismului, a declarat că nu există motive de îngrijorare sau de subestimare a deciziilor luate de Guvern. Acesta a asigurat că situația este ținută sub control și că doar cetățenii veniți din țările care primesc undă verde de la epidemiologi și de la Agenția pentru Siguranța Aviației din UE, printre care și românii, pot intra în Grecia. În plus, cei din 35 de țări, printre care și Franța, Marea Britanie, SUA, Spania, Italia, Belgia, India și Africa de Sud,  vor fi în continuare supuși testelor obligatorii pentru COVID-19 și măsurilor de carantină la sosire.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top