Connect with us
Donald Trump: Discuţiile cu Coreea de Nord în vederea denuclearizării decurg bine

Externe

Donald Trump: Discuţiile cu Coreea de Nord în vederea denuclearizării decurg bine

Momente istorice pentru America. Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că discuţiile cu Coreea de Nord „decurg bine”, în momentul în care oficialii americani încearcă să ajungă la un acord cu Phenianul în legătură cu planul de denuclearizare anunţat după summitul de luna trecută dintre Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, relatează Reuters şi AFP.

Casa Albă a caracterizat întâlnirile în curs de desfăşurare dintre cele două părţi ca fiind pozitive, însă nu a dorit să comenteze în legătură cu informaţiile recente apărute în mass-media din SUA potrivit cărora Coreea de Nord încearcă să ascundă o parte din arsenalul său nuclear.

Ce a postat pe o rețea de socializare Trump

Într-un mesaj pe Twitter, Trump a afirmat că Phenianul „nu a mai lansat rachete şi nu a mai efectuat teste nucleare de 8 luni”.

„Multe conversaţii bune cu Coreea de Nord – totul decurge bine! Toată Asia este încântată. Numai Partidul de Opoziţie (democrat), care include Fake News (ştirile false), se plânge. Dacă nu aş fi fost aici, acum am fi fost în Război cu Coreea de Nord!”, a mai scris Trump.

Casa Albă a anunţat luni că secretarul de stat american Mike Pompeo va merge în Coreea de Nord săptămâna aceasta pentru a continua discuţiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Citește și: Summit SUA – Coreea de Nord. Președintele Donald Trump va pleca din Singapore după întâlnirea cu Kim Jong-Un

O delegaţie americană s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu omologi nord-coreeni la graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud pentru a discuta următorii paşi pentru punerea în aplicare a declaraţiei summitului din 12 iunie dintre Donald Trump şi Kim Jong Un, a anunţat Departamentul de Stat al SUA.

Ministrul de externe polonez consideră justificată o oarecare preocupare în legătură cu întâlnirea Trump-Putin

Întrebat dacă se teme ca nu cumva întâlnirea Trump-Putin să fie un preambul la ”o resetare” a relaţiilor dintre Washington şi Moscova, Czaputowicz a estimat că ”este justificată o oarecare preocupare”. ”De aceea, prin prelungirea sancţiunilor împotriva Rusiei, ţările europene au întreprins un pas pozitiv şi sunt unite în această privinţă”, a afirmat ministrul polonez.

Referindu-se la decizia de prelungire a sancţiunilor împotriva Rusiei luată la summitul UE de săptămâna trecută, Czaputowicz a precizat că demersul este în acord cu poziţia Poloniei: până când Rusia nu-şi schimbă comportamentul, politica agresivă faţă de Ucraina în Donbas şi

Lugansk, şi în ce priveşte anexarea Crimeii, sancţiunile ar trebui să rămână, ”deoarece ele reprezintă o metodă de a le semnala şi altor ţări comportamentul lor inacceptabil”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top