Connect with us
Evenimente politice 2017 care ar putea aduce schimbări acestui an. În 2017 au oc alegeri importante în Europa.

Externe

Evenimente politice 2017 în lume. Alegeri importante în Europa

Dacă anul 2016 a fost unul important, dar și încărcat de evenimente majore, 2017 vine cu alte evenimente politice care ar putea marca schimbări radicale. Evenimente politice 2017 vor începe chiar din această lună, odată cu învestirea lui Donald Trump.

Evenimente politice 2017, pe plan internațional. Ce se întâmplă în lume

Învestirea lui Donald Trump

20 ianuarie 2017 este data la care Donald Trump va fi învestit ca președinte al Statelor Unite ale Americii. Așadar, până atunci președinte este Barack Obama. Acesta este cel de-al 44-lea președinte al SUA. Barack Obama a avut două mandate. Primul său mandat s-a derulat între 2009 și 2013, iar al doilea mandat se va încheia la 20 ianuarie 2017, orele 12:00.

Donald Trump va deveni pe 20 ianuarie 2017 cel de-al 45-lea președinte. Și, probabil, singurul care s-a confruntat cu refuzuri din partea starurilor de a oferi un recital.

Potrivit BBC, foștii lideri ai Statelor Unite ale Americii au confirmat prezența la ceremonia de învestire. Este vorba despre fostul președinte american George W. Bush, ca și Bill și Hillary Clinton.

Martie 2017, primul pas spre BREXIT

Marea Britanie va activa până la finalul lunii martie a anului viitor articolul 50 din Tratatul de la Lisabona. Acesta permite declanșarea oficială a procedurilor pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Acest lucru nu înseamnă, totuşi, că Marea Britanie va ieşi automat din blocul comunitar. Atunci încep, de fapt, negocierile pentru ieşirea din UE, care pot dura cel puţin doi ani.

Aproape 52% dintre britanici au votat pentru ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, la referendumul de pe 23 iunie. A fost o răsturnare dramatică de situaţie, care a declanşat unde de şoc în cancelariile occidentale şi pe pieţele financiare din întreaga lume.

Marți, 17 ianuarie, premierul britanic Theresa May va ține un discurs. Este așteptat acest discurs pentru că vot fi prezentate planurile cu privire la Brexit.

Alegeri prezidenţiale în Franţa

Franța își alege președintele în 2017. În aprilie 2017 va avea loc primul tur de scrutin. Potrivit sistemului electoral francez, primii doi câștigători care au cele mai multe voturi se confruntă în turul al doilea. Acesta va avea loc la data de 7 mai 2017.

Potrivit celui mai nou sondaj de opinie cu privire la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen l-a depășit pe Francois Fillon.

Conform acestui sondaj, Le Pen ar obţine 26,5 %, în vreme ce fostul premier Francois Fillon ar avea cu 1,5 % mai puţine voturi.

Alegeri în Germania

În septembrie 2017 se va alege seful guvernului. Angela Merkel, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa, va candida pentru un al patrulea mandat.

Citește și: Angela Merkel, realeasă în funcția de președinte al Uniunii Creștin-Democrate

Cine este Angela Merkel

Angela Dorothea Merkel s-a născut la 17 iulie 195. Este om politic german, actualul cancelar al Germaniei și liderul Uniunii Creștin-Democrate (CDU).

Un fost om de știință de cercetare, cu un doctorat în chimie-fizică, Merkel a intrat în politică în urma revoluțiilor din 1989. Pentru scurt timp a servit ca purtător de cuvânt adjunct pentru primul guvern est-german ales democratic, condus de Lothar de Maizière în 1990.

Merkel a fost numită în funcția de ministru pentru Femei și Tineret în guvernul federal sub cancelarul Helmut Kohl în 1991. Ea a devenit ministrul mediului în 1994.

După ce partidul său a pierdut alegerile federale din 1998, Merkel a fost ales secretar general al CDU.

În prezent, Angela Merkel este liderul formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top