Connect with us
Reguli noi de intrare în Marea Britanie. Ce schimbări aduce brexitul

Externe

Reguli noi de intrare în Marea Britanie. Ce schimbări aduce brexitul

După ce Regatul Unit a ieșit din Uniunea Europeană, au apărut mai multe modificări în ceea ce privește deplasarea între state. Află ce reguli au fost impuse și de ce trebuie să ții cont atunci când vrei să mergi în Marea Britanie. De la 1 ianuarie vor intra în vigoare mai multe măsuri, pe care toți trebuie să le respecte cu strictețe.

Măsuri post-brexit

Din ianuarie, toți cei din Marea Britanie, precum și din Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein, trebuie să aibă pașaport valabil pentru încă cel puțin șase luni. De asemenea, e necesară o asigurare de călătorie cu componentă de sănătate. Aceste măsuri sunt valabile și pentru cei care circulă din altă țară spre Marea Britanie.

Mai mult, și în ceea ce privește deplasarea animalelor au loc schimbări. Actualul sistem de pașapoarte UE pentru animale de companie nu se va mai aplica. Stăpânii trebuie să obțină un certificat de la medicul veterinar. Actualul sistem de pașapoarte UE pentru animale de companie nu se va mai aplica.

La frontieră, cei din UK vor sta la alte cozi, față de ceilalți cetățeni din statele Uniunii Europene. Cumpărăturile duty-free vor fi disponibile pentru cei care călătoresc din Marea Britanie în UE și invers, începând cu 2021.

Mai mult, oamenii puteau intra în țară cu cantități nelimitate de alcool și tutun dintr-o țară membră, fără a plăti vreo taxă specială. Totuși, acum vor fi impuse limite în ceea ce privește transportul a astfel de produse.

De la 1 ianuarie, libera circulație a persoanelor între Marea Britanie și UE se va încheia. Cei din UK, care vor să se mute într-o țară a Uniunii Europene, vor trebui să obțină permise de rezidenți noi și vor trece prin mai multe analize de acte. Totul se va desfășura strict și va fi nevoie de timp.

Dacă sunteți cetățean al UE care locuiește deja în Marea Britanie, drepturile dvs. vor rămâne neschimbate până la 30 iunie 2021. Pentru a mai putea rămâne, fie va trebui să deveniți cetățean al Marii Britanii sau să aplicați la Schema de decontare a UE.

Cei care nu vor fi deloc afectați sunt cei din Irlanda.

Persoanele care doresc să se mute în Marea Britanie pentru a lucra, a trăi sau a studia acolo vor trebui să solicite și să plătească pentru o viză. Viza se va obține după anumite teste și va trebui să plătești și o anumită sumă de bani.

Și în comerț vor exista modificări. Cei care importă sau exportă vor trece prin mai multe controale, iar unele alimente vor avea nevoie de etichete speciale.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top