Connect with us

Externe

Explozie puternică la sediul unui cunoscut post de televiziune

Un dispozitiv a explodat în apropierea clădirii SKAI TV din capitala Greciei luni dimineaţă, provocând spargerea ferestrelor pe şase etaje şi pagube importante în interior, dar nu şi victime, din fericire.

SKAI este unul dintre cele mai importante canale tv din Grecia şi face parte dintr-un grup media care mai include un post de radio şi este afiliat cu cotidianul influent Kathimerini.

Poliţia a precizat că un dispozitiv improvizat a explodat în apropierea clădirii SKAI la ora locală 02.35, după avertismente trimise către două media. Pe site-ul său, canalul a scris că ferestrele au fost sparte de la primul până la al şaselea etaj.

„Pagubele materiale sunt mari pe aproape toate etajele, cele mai mari fiind cele de la etajele al 3-lea şi al 4-lea, unde sunt situate birourile angajaţilor. Imaginea este descurajantă. Tavane căzute pe podea, ferestre distruse”, se mai menţionează în comunicat.

Atacurile la scară redusă asupra unor afaceri, clădiri de stat, poliţie şi politicieni nu sunt neobişnuite în Grecia, care are o lungă istorie de violenţă politică.

Citește și: Explozie la un depozit de muniții din Ucraina, mii de persoane au fost evacuate de urgență

Vorbind la SKAI de la locul incidentului, ministrul grec pentru cetăţenilor, Olga Gerovassili, a spus că atacul a fost îndreptat împotriva democraţiei.


„Democraţia însă este protejată şi, bineînţeles, nu este ameninţată”, a spus ea.

Jurnaliştii care prezintă programul matinal al SKAI au transmis din afara postului.

Un jurnalist al postului a informat că dispozitivul ar fi conţinut 5 kg de materiale explozibile şi că era plasat pe o alee îngustă din apropierea clădirii.

În imaginile filmate în interior se pot vedea ferestrele distruse şi sticla împrăştiată pe birouri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top