Connect with us
Fiat afirmă ca aceste critici a lui Donald Trump

Externe

Fiat: se schimbă regulile comerciale în industria auto în urma criticilor lui Donald Trump

Șeful Fiat este de părere că afirmațiile și criticile lui Trump schimbă regulile în industria auto.

Criticile aduse de Donald Trump acordurilor comerciale schimbă regulile jocului în industria auto şi ar putea dăuna afacerilor Fiat Chrysler în America de Nord, potrivit directorului general al producătorului auto, Sergio Marchionne, transmite Bloomberg.

Fiat: se schimbă regulile jocului

”Alegerea lui Trump ca preşedinte al Statelor Unite schimbă regulile jocului, în primul rând pentru că sunt o serie de condiţii în SUA care nu sunt încă explicate”, a declarat Marchionne televiziunii Bloomberg la o fabrică a Alfa Romeo din Cassino, Italia.

Declaraţiile lui Trump despre comerţ sunt o problemă majoră ”din cauza impactului Acordului Nord-American pentru Comerţ Liber (NAFTA) asupra operaţiunilor Fiat în Statele Unite, Mexic şi Canada.

Trump a criticat în mod frecvent NAFTA în timpul campaniei, afirmând că este cel mai prost acord din istorie, care provoacă pierderi de locuri de muncă în SUA.

Preşedintele ales a criticat Fiat pentru că fabrică automobile în Mexic şi a cerut impunerea unui tarif de 35% pe produsele fabricare de companiile care îşi transferă producţia în afara Statelor Unite.

Începând din 2010, nouă producători auto mari, între care General Motors, Ford şi Fiat, au anunţat investiţii de peste 24 de miliarde de dolari în Mexic.

Grupul Fiat, care generează cea mai mare parte a profitului în America de Nord, a asamblat în Mexic circa 17% din vehiculele fabricate în regiune în primele 10 luni ale anului, a arătat Kevin Tynan, analist la Bloomberg.

“Fiat va suporta costuri mari dacă administraţia Trump va introduce taxa de 35% pe vehiculele şi componentele importate în SUA”, a spus Tynan.

Marchionnea avertizat în iunie că o victorie a lui Trump va afecta opţiunile de producţie ale companiei în America de Nord, în funcţie de cum va trata NAFTA şi va promova ideile protecţioniste.

Şeful Fiat a aspus că nu a vorbit cu Trump, dar că va colabora cu noua administraţie prezidenţială.

Schimbarea leadershipului american nu are impact doar asupra perspectivelor comerciale ale producătorilor auto.

Acţiunile Foat au crescut cu 14% după alegerile din 8 noiembrie, mai ales după ce Trump a ales un sceptic al schimbărilor climatice la conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului, care a alimentat speculaţiile că noua administraţia va relaxa reglementările privind economia de carburant, care ar avantaja producătorii de motoare convenţionale.

În plus, aprecierea dolarului după alegeri este beneficiă pentru Fiat, a spus Marchione.

Acţiunile Fiat sunt vineri în creştere cu 1,5% la bursa din Milano.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top