Connect with us
A fost aleasă Miss Holocaust 2016

Externe

A fost aleasă Miss Holocaust 2016

A fost aleasă Miss Holocaust 2016, o competiţie de frumuseţe controversată care se desfăşoară în Israel în fiecare an, conform Reuters.

Anul acesta, concursul a fost câştigat de Anna Grinis, o supravieţuitoare în vârstă de 75 de ani a Holocaustului.

Competiţia a avut loc aseară în Israel şi este un concurs gândit pentru a le onora pe femeile care au scăpat din măcelul pus la cale de nazişti în secolul trecut. La ediţia din acest an au participat 14 femei, iar show-ul s-a ţinut în Haiffa.

”În această seară, le ajutăm pe unele dintre femeile care au supravieţuit Holocaustului să aibă parte de ceva ce le-a fost furat în tinereţe”, a spus David Parsons de la Ambasada Internaţională Creştină din Ierusalim, un sponsor al asociaţiei Helping Hand, care organizează competiţia. ”Vrem să le dăm ceva înapoi. Seara aceasta a fost creată doar pentru bucuria lor”, a adăugat el.

Printre participantele care au defilat pe acordurile unor piese precum ”Pretty Woman” s-au aflat Malka Gorka, născută în Germania în urmă cu 73 de ani, care s-a mutat în Israel în 1948 cu părinţii ei, dar şi Carmela Ben Yehuda, născută în Ungaria, în vârstă de 89 de ani, care s-a mutat în Palestina administrată de Marea Britanie în 1945, după ce a supravieţuit lagărului nazist de la Auschwitz.

CITEŞTE ŞI: Cum arată telegrama care l-a impins pe Hitler să se sinucidă

CITEŞTE ŞI: Dezvaluiri ISTORICE: Hitler, fata in fata cu un jurnalist evreu. DIALOGUL ESTE HALUCINANT!

Juriul a decis ca titlul competiţiei din acest an să revină Annei Grinis, o evreică născută în Rusia în urmă cu 75 de ani, care avea vârsta de două zile atunci când a izbucnit Al Doilea Război Mondial.

”Atunci când mama mea era încă în viaţă, îmi povestea mereu despre acea perioadă în care familia noastră a fugit din Moscova… acolo nu mai era nimic de mâncat. Abia am reuşit să supravieţuim”, a spus învingătoarea concursului.

Unii dintre istorici şi mai mulţi supravieţuitori ai războiului au criticat concursul, considerând că acesta întinează memoria Holocaustului, în care aproximativ şase milioane de evrei au fost asasinaţi de nazişti.

Ei consideră că organizarea unui concurs de frumuseţe reprezintă o modalitate superficială de recunoaştere a dificultăţilor prin care au trecut aceste femei în prima parte a vieţilor lor. De asemenea, ei consideră că un astfel de concurs ar putea foarte bine să includă şi bărbaţi care au supravieţuit Holocaustului, scrie news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top