Connect with us

Externe

Frank-Walter Steinmeier a fost ales președintele Germaniei

Diplomatul Frank-Walter Steinmeier a fost ales duminică președintele Germaniei. El este al 12-lea preşedinte german din ultimele şapte decenii şi va ocupa postul pentru următorii cinci ani.

Diplomatul SPD a fost în trecut ministru de Externe. El a reușit să obţină 931 de voturi din partea parlamentarilor şi a reprezentanţilor celor 16 landuri germane, care formează Convenţia Federală.

Mandatul actualului președinte, Joachim Gauck, va expira pe 18 martie 2017.

Frank-Walter Steinmeier a fost susținut de Angela Merkel

Steinmeier (61 de ani) a fost susţinut pentru poziţia simbolică de preşedinte de către coaliţia de guvernare a cancelarului Angela Merkel. Uniunea Creştin Democrată (CDU) controlează alături de aliaţii bavarezi de la Uniunea Creştin Socială (CSU) şi de social-democraţii lui Steinmeier un număr de 923 de voturi în Convenţia Federală.

Ceremonia de alegere a președintelui în Germania are loc la fiecare cinci ani după o slujbă religioasă şi o întâlnire a formaţiunilor politice de la Berlin.

Citește și: Convorbire telefonică între Angela Merkel și Klaus Iohannis. Ce a spus cancelarul german despre corupția din România

Steinmeier a avut trei contracandidați la alegerile prezindțiale. Aceștia au fost ex-judecătorul TV Alexander Hold – care reprezintă mica formaţiune de centru-dreapta Freie Waehler (”Alegătorii Liberi”), cercetătorul Christoph Butterwegge pentru stânga-extremă de la Die Linke şi Albrecht Glaser, care-i reprezintă pe populiştii de la AfD.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top