Connect with us
Franța: Mașină cu explozibil în parcarea unui centru comercial din Paris

Externe

Franța: Mașină cu explozibil în parcarea unui centru comercial din Paris

O maşină cu explozibili în portbagaj a fost abandonată în parcarea unui centru comercial la nord de Paris. Autoturismul a foat depistat mași seara.

O maşină care conţinea explozibili în portbagaj a fost găsită marţi seara în parcarea unui centru comercial din Sarcelles, în nordul Parisului, au anunţat miercuri surse concordante citate de AFP.

Potrivit surselor, ocupanţii maşinii erau urmăriţi de jandarmi şi poliţie după ce s-au sustras de la un control rutier. După ce au ajuns în parcarea subterană, cei doi aflaţi la bordul vehiculului au reuşit să coboare şi să fugă, abandonând maşina.

În portbagajul acesteia au fost găsite şase dispozitive explozive şi un set de numere de înmatriculare false, a menţionat o sursă din poliţie.

Autoritățile au decis evacuarea centrului comercial

Centrul comercial a fost evacuat marţi seara pentru operaţiunile de deminare.

Procuratura regională a indicat că nu se ştie deocamdată care era destinaţia explozibilului şi că a fost lansată o anchetă.

Surse citate de AFP au afirmat că unul dintre cei doi ocupanţi ai maşinii este un faimos gangster recidivist care a evadat recent dintr-o închisoare de lângă Paris.

Redoine Faid, în vârstă de 46 de ani, autorul mai multor jafuri armate, a evadat la 1 iulie cu elicopterul, cu ajutorul unui comando armat, la cinci ani după o primă evadare la care a folosit explozibil şi a luat ostatici gardieni pentru a-şi croi drumul spre libertate.

Citește și Panică în Ucraina: un bărbat înarmat cu explozibil a luat 11 ostatici

Citește și Atac terorist în Paris, revendicat de Statul Islamic. Cine este atacatorul care a îngrozit Franţa

Citește și ALERTĂ LA PARIS, pe cel mai vizitat bulevard – Primele IMAGINI DE LA FAȚA LOCULUI

În acest caz, autoritățile franceze au deschis o anchetă, întrucât nu se știe exact care era scopul acestui explozibil. Rămâne de văzut ce va scoate la iveală ancheta polițiștilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top