In Germania traiesc peste 500 de militanti islamisti care ar putea comite atacuri, avertizeaza ministrul de Interne

10.09.2016
In Germania traiesc peste 500 de militanti islamisti care ar putea comite atacuri, avertizeaza ministrul de Interne

Ministrul german de Interne a avertizat ca in tara sa traiesc peste 500 de militanti islamisti care ar putea comite atacuri singuri sau in echipe, relateaza Reuters, potrivit news.ro.

Intr-un interviu acordat cotidianului Bild, Thomas de Maiziere a spus ca, in prezent, sunt cel putin 520 potentiali atacatori in tara. Alte 360 de persoane “relevante” sunt cunoscute politiei pentru ca sunt apropiate potentialilor atacatori.

Multi germani se tem ca islamisti din ISIS au intrat in tara alaturi de cei aproximativ un milion de refugiati din Siria, nordul Africi si Asia, anul trecut.

“Amenintarea terorista provine in prezent de la echipe straine, precum si de la ‘lupi singuratici’ din Germania”, a spus de Maiziere in interviul acordat inainte de implinirea a 15 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie, din Statele Unite, coordonate partial din Germania.

„Echipele de atac sunt aduse in secret in Europa si isi pregatesc actiunile fara a fi detectate, dupa cum am vazut in cazul atacurilor de la Paris si de la Bruxelles”, a adaugat el. “Dar este si mai dificil sa descoperim ‘lupii singuratici’ fanatici. Din pacate, exista un pericol real si prezent din partea ambelor amenintari”, a subliniat oficialul.

Potrivit lui, serviciile de securitate fac tot posibilul pentru a monitoriza potentialii teroristi si a au fost lansate mai multe anchete, ce au dus la arestari, anul acesta.

In pofida eforturilor lor, “autoritatile presupun ca exista teroristi singuratici nedescoperiti”, a explicat de Maiziere.

Germania a ridicat nivelul de alerta dupa valul de atacuri si atentate – dintre care doua revendicate de organizatia terorista Stat Islamic. Printre altele, Guvernul a anuntat la inceputul lunii ca intentioneaza sa sporeasca resursele la care vor avea acces politia si celelalte forte de securitate.