Connect with us
Incident grav la Roma - 24 de răniți la o stație de metrou VIDEO

Externe

Incident grav la Roma – 24 de răniți la o stație de metrou VIDEO

Douăzeci şi patru de persoane au fost spitalizate, dintre care cel puţin una se află în stare critică, în urma unui accident petrecut marţi seară pe o scară rulantă dintr-o staţie de metrou din centrul orașului Roma.

La puţin timp după ora locală 19:30 (17:30 GMT), o scară rulantă aglomerată din staţia de metrou Repubblica, nu departe de gara Termini din Roma, a început să se deplaseze brusc cu mare viteză, provocând căderea călătorilor la baza ei.

Un purtător de cuvânt al protecţiei civile din Roma a precizat că 24 de persoane au fost spitalizate, dintre care cel puţin una se află în situaţie de ‘cod roşu’, ceea ce înseamnă că este rănită grav.

Victimele sunt în majoritate ruşi despre care se crede că sunt suporteri ai echipei de fotbal ŢSKA Moscova, aflaţi la Roma pentru a asista la meciul acesteia din Liga Campionilor cu formaţia locală AS Roma. Printre răniţi se află însă şi italieni, a precizat prefectura Romei.

Ambasada Rusiei în Italia a comunicat că 15 cetăţeni ruşi şi patru ucraineni au fost spitalizaţi în urma accidentului, potrivit agenţiei TASS.

Majoritatea victimelor au suferit răni uşoare la membrele inferioare, dar o persoană este în pericol să-i fie amputat un picior, a relatat ANSA.

Reacția autorităților din Roma

Primarul Romei, Virginia Raggi, le-a declarat reporterilor la locul accidentului că, potrivit martorilor oculari, fanii ‘săreau şi dansau’ pe scara rulantă înainte ca aceasta să se defecteze.

‘A fost un accident ciudat’, a comentat comandantul unităţii de pompieri din Roma, Giampiero Boscaino, menţionând că este prea devreme pentru a se specula în legătură cu cauzele care l-au provocat.

Parchetul şi compania de transport local ATAC au anunţat anchete separate, iar ANSA a relatat că staţia de metrou a fost închisă de poliţie.

Într-un incident separat produs tot marţi seară, în apropierea stadionului Olimpico din Roma, un suporter al echipei ŢSKA Moscova a fost rănit cu un cuţit în timpul unor ciocniri cu fani ai echipei adverse, înainte de începutul meciului la ora locală 21:00.

Citește și: Cutremur în Italia, la Sicilia: Mai multe persoane au fost rănite

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Externe

To Top