Connect with us
George Soros, în pericol! Dispozitiv explozibil găsit aproape de locuința sa

Externe

George Soros, în pericol! Dispozitiv explozibil găsit aproape de locuința sa

Un dispozitiv explozibil a fost găsit luni într-o cutie poştală în apropierea casei din New York a miliardarului american de origine ungară George Soros, care a devenit o ţintă a criticilor militanţilor de dreapta în Statele Unite şi în Europa de Est,

Autorităţile au răspuns apelului efectuat în jurul orei 15.45 de la domiciliu din Katonah, New York, în legătură cu găsirea unui pachet suspect, notează publicaţia citată.

„Un angajat al reşedinţei a deschis pachetul şi a descoperit ceea ce părea a fi un dispozitiv explozibil”, a menţionat poliţia pentru The New York Times.

Angajatul a dus pachetul într-o zonă împădurită şi a sunat poliţia. O echipă de genişti a sosit şi a detonat dispozitivul, a declarat un oficialul de poliţie. George Soros (88 de ani) nu se afla la domiciliu în momentul găsirii pachetului suspect, precizează publicaţia citată.

Cine este George Soros

În octombrie 2009, averea sa, estimată de revista Forbes, valora aproape opt miliarde de euro. Miliardarul evreu nascut in Ungaria a fost și continuă să fie proprietarul unor fonduri mutuale, între care celebrul Quantum Group of Funds.

Fondurile sunt grupate în holdingul Soros Fund Management, al cărui președinte este George Soros. În iunie 2009, valorile deținute de Soros Fund Management erau estimate la 4,2 miliarde de dolari.

Soros a devenit celebru după ce, în anul 1992, a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritățile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

În 1993 Soros a înființat Fundația pentru o Societate Deschisă, numită și „Fundația Soros”, pentru a sprijini fundațiile sale din Europa centrală și de est și din fosta Uniune Sovietică.

Soros își exprimă frecvent opiniile cu privire la problemele politice, economice și monetare de actualitate, publicând cărți și articole de presă, precum și dând interviuri difuzate la radio și TV.

Miliardarul a fost acuzat de politicieni naționaliști și populiști precum Viktor Orban sau Liviu Dragnea că s-ar implica în treburile interne ale statelor, prin intermediul fundațiilor sale și bursierilor săi.

Citește și: România TV, atac furidund la Tudor Chirilă, Marian Godină și alții, acuzați că fac parte din „rețeaua Soros”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top