Connect with us
Ion Chicu, premierul Republicii Moldova are coronavirus

Externe

Ion Chicu, premierul Republicii Moldova are coronavirus

Ion Chicu, premierul Republicii Moldova a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de către consilierul său, Boris Harea, care a precizat că premierul va continua să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu de la distanță.

Ion Chicu are coronavirus

Premierul Republicii Moldova a fost depistat pozitiv cu noul coronaviurs. Ion Chicu a manifestat câteva simptome ale acestui virus, motiv pentru care a decis să se testeze. Rezultatul testului a confirmat infectarea cu virusul Sars Cov 2. Din acest motiv, premierul a decis să se izoleze și va continua să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu de la distanță.

„În contextul apariţiei unor simptome caracteristice virusului COVID 19, prim-ministrul Ion Chicu a efectuat testul corespunzător. Testul e pozitiv. Premierul va continua să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu de la distanţă”, a anunțat Boris Harea, consilierul primului ministru al Republicii Moldova.

Ion Chicu este un economist din Republica Moldova, care a exercitat funcția de ministru al finanțelor al Republicii Moldova în 2018-2019 și de consilier al președintelui Republicii Moldova Igor Dodon în iulie-noiembrie 2019.

La 14 noiembrie a fost numit în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, fiind nominalizat de președintele Igor Dodon și votat de fracțiunile partidelor PSRM și PDM.

Ion Chicu s-a născut pe 28 februarie 1972 în satul Pîrjolteni, raionul Călărași, RSS Moldovenească, Uniunea Sovietică. Este căsătorit și are 3 copii.

Premierul Republicii Moldova vorbește în română, rusă, engleză și franceză.

Bilanțul cazurilor de coronavirus din Republica Moldova

Până la această dată, numărul total de cazuri de Covid-19 în Republica Moldova a ajuns la 119.204. 2.460 de moldoveni au murit în urma infectării cu SARS-CoV-2.
Primul caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 7 martie 2020 la o femeie de 48 de ani revenită din Italia.

La 18 martie 2020 a fost înregistrat primul deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Până pe 31 octombrie 2020 au fost confirmate prin teste de laborator 76.040 cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 55.782 persoane s-au vindecat, iar 1.785 persoane au decedat.

 

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top