Connect with us
MAE: Condiții noi pentru românii care vor să intre în Cipru

Externe

MAE: Condiții noi pentru românii care vor să intre în Cipru

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile cipriote au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Cipru. Noile măsuri intră în vigoare astăzi, 23 iulie. Aceste condiții sunt stabilite în funcție de statele de proveniență, care se clasifică pe trei categorii.

Condiții noi pentru românii care vor să intre în Cipru

Conform informațiilor comunicate de către autoritățile cipriote, condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcție de statele de proveniență, acestea fiind clasificate pe trei categorii.

Este vorba despre:

1. categoria A – state considerate cu risc redus, pentru care nu se solicită prezentarea unui test negativ pentru infecția cu COVID-19;

2. categoria B – state considerate cu risc mediu, pentru care este obligatorie prezentarea unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19;

3. categoria C – state din care se poate călători în Republica Cipru numai cu îndeplinirea anumitor condiții, respectiv deținerea unei autorizații de călătorie, a unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 și, în anumite cazuri, a unui permis special eliberat de Ministerul de interne cipriot.

România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Cum pot ajunge românii în Cipru

Cetățenii care vor să călătorească în Cipru din România și care nu fac parte din categoria cetățenilor ciprioți sau a cetățenilor străini cu drept de rezidență în Cipru trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Republicii Cipru următoarele:
  • autorizația de călătorie, obținută prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy. Înregistrarea călătoriei trebuie efectuată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizația presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 și introducerea datelor de zbor;
  • un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Republicii Cipru, atestat printr-un certificat în limba engleză;
  • permisul special eliberat de Ministerul de Interne pentru persoanele nerezidente.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top