Connect with us
Maica Tereza a fost canonizata la Vatican, devenind sfanta. Slujba a fost oficiata de Papa Francis, in prezenta a sute de mii de oameni.

Externe

Maica Tereza, canonizata la Vatican, in prezenta a sute de mii de oameni

Maica Tereza a fost canonizata intr-o ceremonie desfasurata la Vatican duminica, la ora locala 10.30, oficiata de Papa Francisc. In Piata Sfantul Petru au venit  sute de mii de persoane, iar la Calcutta vor avea loc, de asemenea, ceremonii organizate de Missionaries of Charity, ordin romano-catolic infiintat de Maica Tereza in 1950.

Cunoscuta pentru munca in beneficiul nevoiasilor din India, unde si-a petrecut cea mai mare parte din viata, doua vindecari miraculoase, dupa moartea Maicii Tereza, in 1997, au fost atribuite demersurilor sale, scrie BBC, citat de news.ro.

Laureata a premiului Nobel pentru pace pe 1979, ea si-a dedicat intreaga viata ajutorarii saracilor, bolnavilor si orfanilor. Maica Tereza a fost beatificata in 2003, de Papa Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesita infaptuirea unui miracol, este ultima etapa inainte de sanctificare.

Totusi, exista mai multe voci care au criticat activitatea ei. Mai multe persoane au atras atentia asupra lipsei normelor de igiena in spitalele conduse de comunitatea sa de calugarite si ca Maica Tereza ar fi acceptat bani din partea dictatorilor pentru actiunile sale caritabile.

In 2002, Vaticanul a stabilit ca o femeie din India care avea o tumoare la stomac a fost vindecata miraculos, dupa ce s-a rugat la Maica Tereza.

Papa Francisc a recunoscut, in urma cu un an, un alt miracol, atribuit Maicii Tereza – vindecarea inexplicabila a unui barbat care suferea de o maladie cerebrala mortala.

De obicei, este nevoie de zeci de ani ca oamenii sa fie sanctificati, insa beatificarea acordata de Papa Ioan Paul al II-lea a grabit acest proces. Papa Francisc va incheia sactificarea Maicii Tereza cu o ceremonie, in luna noiembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top