Connect with us
Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei, a afirmat că poporul ungar nu are niciun motiv să celebreze ziua de 1 Decembrie.

Externe

Ministrul de externe ungar: Poporul Ungariei nu are motive să celebreze 1 Decembrie

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a afirmat că poporul ungar nu are niciun motiv să celebreze ziua de 1 decembrie. Acesta a interzis diplomaților maghiari să participe la manifestările de Ziua Națională.

„Dat fiind că poporul ungar nu are niciun motiv să celebreze 1 Decembrie, Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului le interzice tuturor angajaţilor să participe la manifestările de celebrare a Zilei Naţionale a României”, a declarat Peter Szijjarto, conform site-ului HVG.hu.

Peter Szijjarto: 1 Decembrie este una dintre cele mai tragice zile din istoria Ungariei

Site-ul HVG.hu şi cotidianul Hungary Today notează că, „pentru români, ziua de 1 Decembrie este o sărbătoare naţională majoră, în timp ce, pentru unguri, reprezintă una dintre cele mai tragice zile din istoria naţiunii”, din cauza pierderii Transilvaniei.

Citește și: Viktor Orban: România duce o „campanie” împotriva liderilor etnici „sub pretextul luptei anticorupție”

De altfel, Amabasada Romaniei la Budapesta a organizat luni, pe 28 decembrie receptia cu ocazia zilei nationale. In discursul sau sustinut in limba engleza, ambasadorul Romaniei, Marius Lazurca a reliefat faptul ca anul acesta se implinesc 20 de ani de la semnarea Tratatului de baza romano-ungar, precum si rezultatele cooperarii economice bilaterale si transfrontaliere dintre cele doua tari. La receptie nu a participat niciun reprezentat al guvernului ungar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top