Connect with us
MOMENT ISTORIC! Barcelona și regiuna Catalonia. Sute de mii de oameni în stradă și zeci de violențe

Externe

MOMENT ISTORIC! Barcelona și regiuna Catalonia amână declararea independenței. Sute de mii de oameni în stradă și zeci de violențe

Catalonia, regiunea care are capiala în Barcelona tocmai și-a anulat efectele referendumului care a avut loc pe 1 octombrie.

Carles Puigdemont, premierul Cataloniei, a afirmat, marţi seară, că regiunea şi-a „câştigat dreptul la independenţă”, dar a pledat pentru lansarea de negocieri constituţionale în următoarele săptămâni, relatează cotidianul El Pais.

După referendum, „Catalonia şi-a câştigat dreptul de a fi un stat independent, de a fi ascultată şi respectată.

Nu suntem infractori, nu suntem nebuni, nu comitem un abuz, vrem doar respectarea dreptului la vot.

Rezultatul referendumului a fost o majoritate absolută în favoarea independenţei. Catalonia va fi un stat independent în forma unei republici”, a declarat Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont, premierul regiunii Catalonia, a amânat cu o oră discursul programat marţi seară în Parlamentul regional, afirmă surse citate de cotidianul El Pais.

Jordi Turull, purtătorul de cuvânt al Guvernului Cataloniei, a anunţat că discursul lui Carles Puigdemont, programat iniţial la ora 18.00 (19.00, ora României), va avea loc la ora 19.00 (20.00, ora României).

Jordi Turull a refuzat să spună dacă Carles Puigdemont va proclama independenţa Cataloniei, precizând că va vorbi despre „situaţia politică”.

Regiunea Catalonia a organizat pe 1 octombrie un referendum pe tema independenţei considerat neconstituţional de Guvernul Spaniei şi de Uniunea Europeană.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top