Connect with us

Externe

MOMENTUL asasinării fratelui vitreg al lui Kim Jong-un. VIDEO

Un post TV din Japonia a difuzat imagini în care este surprins momentul asasinării fratelui vitreg al liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un.

Televiziunea japoneză Fuji TV a difuzat imagini surprinse de camerele de supraveghere în momentul asasinării lui Kim Jong-nam, fratele liderului de Phenian. Acesta a fost otrăvit de două femei, într-un aeroport din Malaezia.

Kim Jong-nam a murit săptămâna trecută, în drum spre spital, după ce a fost stropit pe față cu o substanță. El a trăit mare parte din viață în afara țării sale natale.

Imagini cu momentul asasinării lui Kim Jong-nam, fratele lui Kim Jong-un

Imaginile de slabă calitate, făcute publice de Fuji TV, arată două unghiuri ale atacului. În imagini se poate vedea cum bărbatul este atacat din spate de o femeie care îi pune mâinile în zona feței, iar apoi pleacă repede. O a doua femeie părăsește rapid locul faptei.

Alte imagini îl arată pe Kim Jong-nam împiedicându-se și ștergându-se pe față. Bărbatul cere apoi ajutorul unor angajați ai aeroportului Internațional Kuala Lumpur Malaezia, scrie The Guardian.

Asasinatul a creat un adevărat scandal diplomatic între Coreea de Nord și Malaezia. Ambasadorul nord-coreean a fost convocat de Ministrul de Externe din Malaezia, deoarece acesta a acuzat guvernul de la Kuala Lampur de colaborare cu „forțe ostile” și că ar avea „ceva de ascuns”. El a cerut să nu fie efectuată o autopsie iar cadavrul să fie eliberat imediat autorităților de la Phenian. Executivul malaezian a refuzat ambele solicitări și va continua cercetările.

Citește și: Kim Jong Nam, fratele vitreg al lui Kim Jong-un, ar fi fost asasinat pe aeroport

Oficialii din Coreea de Sud și Statele Unite susțin că Kim Jong-nam a fost asasinat de țara condusă de fratele său vitreg. El a vorbit de multe ori împotriva regimului de la Phenian.

Autoritățile din Malaezia au arestat până în acest moment patru persoane: o femeie din Vietnam, una din Indonezia, un bărbat malaezian și unul din Coreea de Nord. Mai sunt căutați patru bărbați nord-coreeni, despre care se crede că au fugit deja din țară.

Două femei, suspectate ca ar fi cele care i-au injectat otrava în corp bărbatului, le-au spus anchetatorilor că nu se cunoșteau și că au fost convinse de către un ”bărbat misterios” că participă la filmarea unei farse TV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top