Connect with us
O nouă tragedie în Italia. Cel puțin 11 oameni au murit în regiunea Calabria

Externe

O nouă tragedie în Italia. Cel puțin 11 oameni au murit în regiunea Calabria

O nouă tragedie a avut loc în Italia, după prăbușirea podului Morandi din Genova. Cel puțin 11 oameni au murit, iar alți 6 au fost răniți, ca urmare a viiturilor produse în regiunea Calabria, din partea de sud a peninsulei.

Unsprezece excursionişti şi-au pierdut viaţa, iar alţi cinci sunt daţi dispăruţi în urma creşterii bruşte a unui râu din Parcul Naţional Pollino din Calabria, în sudul Italiei, a anunţat marţi Protecţia civilă italiană, citată de AFP.

Tragedia a avut loc luni după-amiaza când un grup de excursionişti a fost luat prin surprindere de un torent provocat de creşterea bruscă a nivelului apelor râului Raganello, care străbate cheile din provincia Cosenza (sud).

Un bilanţ publicat în cursul serii a indicat zece morţi, însă un bărbat salvat luni a murit la spital în urma rănilor suferite.

Potrivit prefecturii Cosenza, în total au fost salvate 23 de persoane, iar cinci sunt în continuare date dispărute.

Informaţiile date publicităţii de prefectură indică faptul că au fost două grupuri separate, alcătuite din 18 persoane fiecare, care au fost surprinse de torenţi.

Potrivit Corriere della Sera, printre cele 23 de persoane salvate, se numără doi copii dintre care o fată a fost transportată cu elicopterul la spital fiind în stare de hipotermie.

Mai multe reflectoare puternice au fost trimise la faţa locului pentru a ajuta echipele de căutare pe parcursul nopţii, a declarat şeful Protecţiei civile regionale Carlo Tansi.

„O adevărată avalanşă de apă a venit în mod neaşteptat. N-am avut timp să facem nimic. Eu am avut noroc, a fost un lucru incredibil”, a declarat o turistă olandeză citată de media.

După câteva ore de ploi abundente şi de vânt, vremea s-a ameliorat în timpul serii în regiunea din Calabria.

Traseul din Cheile Raganello este recomandat doar drumeţilor experimentaţi din cauza numeroaselor dificultăţi de pe parcurs, iar în anumite momente accesul în această zonă a fost interzis, precizează AFP.

Autorităţile locale au reglementat apoi mai strict accesul în această zonă şi au instalat indicatoare pe stânci pentru a le permite salvatorilor să identifice locurile mai uşor.

Citește și: Un pod al unei autostrăzi din apropiere de Genova s-a prăbușit – Video

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top