Connect with us
Oamenii din alte țări nu vor mai intra în carantină! Soluția unui aeroport din Europa

Externe

Oamenii din alte țări nu vor mai intra în carantină! Soluția unui aeroport din Europa

Criza de coronavirus a provocat numeroase victime, dar și schimbări în toate statele afectate. Aceste fapt a dus la adoptarea mai multor măsuri pentru reducerea riscului de îmbolnăvire, printre care și carantina. Deși este o măsură preventivă, are și rolul negativ de a îngreuna deplasările între statele lumii. Astfel, un aeroport din Europa a găsit o soluție în acest sens. Oamenii care vin dintr-o altă țară nu vor mai intra automat în canatină.

Oamenii din alte țări nu vor mai intra în carantină! Soluția unui aeroport din Europa

Intrarea în carantină a tuturor celor care vin dintr-o zonă roșie de COVID-19 este o problemă semnificativă în această perioadă. Deși poate nu este infectat și nu prezintă un risc pentru ceilalți, orice om trebuie să respecte această măsură. Dar, austriecii pare că au găsit soluția: testele rapide.

Până acum, pasagerii care soseau pe aeroportul din Viena puteau prezenta un certificat medical, nu mai vechi de patru zile, care să ateste că nu sunt infectați cu noul coronavirus. În caz contrar, intrau în carantină.

”Călătoriile aeriene, indiferent că sunt de afaceri ori din rațiuni urgente, vor deveni astfel mai sigure și mai ușoare.”, explică aeroportul din Viena în anunțul său. Acesta a anunțat că, orice pasager care vrea să evite carantina, va putea fi testat pentru Covid-19. Testul va fi efectuat contra cost, respectiv 190 de euro. Rezultatul testului va ajunge în 2-3 ore. Este valabil și pentru cei care părăsesc Viena, ajutându-i în țara din care provin. Vor dovedi că sunt sănătoși și nu vor fi carantinați.

Austria are confirmate până în prezent peste 15.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 și aproape 600 de decese. În ultimele două săptămâni, numărul zilnic de cazuri noi s-a menținut constant sub o sută.  Guvernul austriac a inițiat o relaxare progresivă a restricțiilor,pe motiv că epidemia este astfel sub control.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top